Μήτρου Λονγκ: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα!

Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ αναμένεται να είναι πρώτη μεταγραφή που θα κάνει ο Ολυμπιακός, με την επιλογή του να έχει αρκετά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να αναλύσουμε μερικά από αυτά. Αρχικά και το σημαντικότερο από όλα, από τη στιγμή που είναι ποιοτικός, είναι το ότι θα πάρει πολύ μικρό χρονικό διάστημα ελληνικό διαβατήριο.

Ο Ολυμπιακός

δεν είχε κάνει κίνηση το καλοκαίρι καθώς πίστευε ότι είτε ο Σάσα Βεζένκοφ (πιο δύσκολο), είτε ο Κώστας Σλούκας θα μείνουν και έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τα διαβατήρια.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά, με αποτέλεσμα να έχουν θέμα οι «ερυθρόλευκοι», που σε μεγάλο βαθμό το λύνουν, αφού παίρνουν έναν παίκτη που δε χρειάζεται να μείνει άλλος έξω για να παίξει στο πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα, στα 30 του χρόνια, έχει την εμπειρία για το επίπεδο αυτό, έχοντας 30 αγώνες στη Euroleague και 20 στο… μαγικό κόσμο του NBA και μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα.

Η άμυνα δεν είναι το δυνατό του στοιχείο, ωστόσο αν είναι συγκεντρωμένος μπορεί να αποδώσει αρκετά καλά, ενώ το καλό του… πακέτο είναι στο επιθετικό κομμάτι.

Εκεί σουτάρει αρκετά καλά, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και γενικά αποτελεί κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες.

Σε γενικά γραμμές είναι αυτό που ψάχνει ακριβώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού προσθέτει Έλληνα παίκτη, που είναι έτοιμος για το επίπεδο που παίζει ο Ολυμπιακός και μπορεί να βοηθήσει στα κομμάτια που θέλει.

Μήτρου Λονγκ: Η πτώση και το κακό πέρασμα από τη Ζαλγκρίς!

Όπως άλλωστε γνωρίζουμε ο Ολυμπιακός πρέπει να συμφωνήσει με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, για να μπορέσει να πάρει τον Ναζ Μήτρου Λονγκ.

Ο 30χρονος γκαρντ, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Euroleague, μέχρι φυσικά να τελειώσει ο πρώτος γύρος και να αρχίσει ο δεύτερος.

Σε σχέση βέβαια με αυτά που κερδίζει η ομάδα του Πειραιά, αξίζει να τον περιμένει και να τον αφήσει να βρει ρυθμό μέσα από τη Basket League.

Εκεί θα ξεκουράζει και τον Τόμας Γουόκαπ, που θα πάρει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση, μέχρι να γυρίσει σε ένα μήνα και ο Γκος.

Μέχρι τώρα όμως στη Euroleague δεν έχει καταφέρει να δείξει την ποιότητα του, είτε στη Ζαλγκίρις που είχε διαμάχη με τον προπονητή του, είτε όταν αγωνιζόταν στην Αρμάνι Μιλάνο.

Αλλά γενικά δεν έχει πιάσει και τα στάνταρ που έδειξε όταν ήρθε στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μπρέσια και έχει μία πτωτική πορεία.

Ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δείξει ότι έχει το τρόπο να βελτιώνει τους παίκτες του και να παίρνει όσα περισσότερα μπορεί.

Και σίγουρα μπορεί να του βρει το ρόλο που θα τον κάνει όλο και πιο χρήσιμο για να δώσει τα μέγιστα στην Ελλάδα και φυσικά όταν έρθει η ώρα της Euroleague.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα