Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ: Μη γίνεσθε ανόητοι επαιρόμενοι για θαύματα – Ναοί και μοναστήρια σώθηκαν από την φωτιά για κάποιο σκοπό

Μη γίνεσθε ανόητοι επαιρόμενοι για θαύματα – Ναοί και μοναστήρια σώθηκαν από την φωτιά για κάποιο σκοπό, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το ότι κάποιοι ναοί και μοναστήρια σώθηκαν από την φωτιά σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος σκοπός», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Όπως ανέφερε, οι χώροι αυτοί «λειτουργούν παραηγορητικά και υποστηρικτικά. Πνευματικά καυ υλικά».

«Σώθηκαν όχι για να συγχαίρουμε ο

ένας τον άλλο για το θαύμα αλλά για να διακονηθούν οι πολλαπλές ανάγκες των πληγέντων», υπογράμμισε.

«Μη γίνεσθε ανόητοι επαιρόμενοι για θαύματα. Σκύψτε το κεφάλι και ταπεινωθείτε. Η προσευχή σας δεν ήταν ικανή να σκεπάσει τα χωριά. Θυμηθείτε τον Μωϋσή. Έλεγε στον Θεό: Όχ, δεν θα σώσεις μόνο εμένα από την καταστροφή. Θα σώσεις και όλο τον λαό. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι πνευματικοί άνθρωποι», κατέληξε.

Τις τελευταίες ημέρες πολλά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αφορούσαν σε σωτηρίες μοναστηριών, ναών και παρεκκλησιών, τα οποία κόντρα στην ανθρώπινη λογική έμειναν ανέπαφα από τις φλόγες, αν και τα πάντα γύρω τους έγιναν στάχτη.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητο: Ενώ καίγεται η Ελλάδα, το κράτος είχε την «πολυτέλεια» να θέσει εκτός πυροσβέστρια, επειδή δεν είχε κάνει… τεστ!

Νίκος Χαρδαλιάς: Η παραίτηση μου είναι πάνω πάνω στο συρτάρι του πρωθυπουργού

Άλλος ένας εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στους Θρακομακεδόνες

Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ: Μη γίνεσθε ανόητοι επαιρόμενοι για θαύματα – Ναοί και μοναστήρια σώθηκαν από την φωτιά για κάποιο σκοπό

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα