Αδιανόητο: Ενώ καίγεται η Ελλάδα, το κράτος είχε την «πολυτέλεια» να θέσει εκτός πυροσβέστρια, επειδή δεν είχε κάνει… τεστ!

Ενώ η Ελλάδα κατακαίγεται και ένας ολόκληρος λαός πέφτει θύμα της εγκληματικής ανικανότητας του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο αποδεκατισμένο από τη Νέα Δημοκρατία Πυροσβεστικό σώμα, λαμβάνουν χώρα αδιανόητα πράγματα.

Ενώ η κυβέρνηση για να καλύψει τη τραγική ανεπάρκεια της σε οργάνωση, ζήτησε άρον – άρον πυροσβέστες από το εξωτερικό, υπάρχουν Έλληνες πυροσβέστες που παρότι

θέλουν να κάνουν το καθήκον τους, δεν τους επιτρέπεται (λόγω εξωφρενικών αποφάσεων της κυβέρνησης) να βοηθήσουν!

Σχεδόν ένα εκατομμύριο στρέμματα απανθρακώθηκαν στην ελληνική επικράτεια και η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει την πολυτέλεια να απομακρύνει πυροσβέστες για… υγειονομικούς λόγους!

Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Αστρούδη, πυροσβέστης που υπηρετεί στο Διδυμότειχο, δεν μπορεί να προφέρει τις υπηρεσίες της επειδή αρνήθηκε να κάνει… self test. Τέθηκε εκτός υπηρεσίας από τις αρχές του καλοκαιριού με την υπ’ αριθμόν 1018 ΦΑ 23091 απόφαση, την οποία υπογράφει ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου κ. Αναστάσιος Λαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Αστρούδη προσέφυγε κατά της απόφασης, άλλα η αίτηση της απορρίφθηκε και η διαθεσιμότητα της παρατάθηκε μέχρι έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2021!

Ενώ η χώρα έμπαινε σε φουλ αντιπυρική περίοδο, και όπως αποδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο, οι καταστροφές που ακολούθησαν ήταν σαρωτικές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδινε προτεραιότητα στο να διαχωρίζει «καλούς» πυροσβέστες από «κακούς» και «ανυπάκουους», ανάλογα με το… υγειονομικό τους φρόνημα. Τα ίδια ακριβώς που έκαναν και με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν το πόσο έπαιξε με τη φωτιά αυτή η κυβέρνηση με τις απαράδεκτες επιλογές της, και τελικά κάηκε και η ίδια και ολόκληρη η χώρα. Είναι ντροπή να μην επιτρέπεις ακόμα και σε έναν πυροσβέστη (αν και σίγουρα υπάρχουν πολλοί που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα) να μπορεί να εκτελεί το καθήκον του, για τέτοιους φτηνούς λόγους. Δεν μας περισσεύει ούτε ένας πυροσβέστης στην Ελλάδα. Αντιθέτως μας λείπουν πάνω από 4.000.

Η κ. Αστρούδη έφτασε στο ντροπιαστικό για το κράτος μας σημείο, να… παρακαλά σε αναρτήσεις της, να την στείλει η υπηρεσία της στην Εύβοια για να επιχειρήσει μαζί με τους συναδέλφους της!

«Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υποκριτικό διάγγελμα του, άλλα μέχρι τώρα απ’ ότι βλέπουμε, οι μόνες ευθύνες αποδίδονται σε ένστολους που δεν επιθυμούν να αποδεχθούν το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα