Μέσι: Το νούμερο που θα φοράει στην Παρί Σεν Ζερμέν – Γιατί το διάλεξε

Επισήμως πια ο Λιονέλ Μέσι είναι παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν. Ναι, ναι, οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν πλέον, είναι… αληθινές!

Το κοιτάς, το ξανακοιτάς και πάλι δεν το πιστεύεις. Δεν είναι πως ήρθε ουρανοκατέβατο. Το απρόσμενο συνέβη τη μέρα που η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε το «συγνώμη μάνα μου δεν βγαίνουμε». Με τα δικά της λόγια, ότι αδυνατεί να σηκώσει οικονομικά το βάρος ενός νέου συμβολαίου. Μετά έτρεξαν γρήγορα τα πράγματα και από νωρίς έγινε ξεκάθαρο το ποια θα ήταν η επόμενη. Και πάλι όμως, όταν έχεις μάθει

να θεωρείς συνυφασμένες τις έννοιες Μπάρτσα και Λιονέλ Μέσι, νιώθεις σαν να κοιτάς λάθος εικόνα βλέποντας τον Αργεντινό μάγο της μπάλας με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Της νέας του ομάδας και επίσημα πια.

Η περιπέτεια μόλις άρχισε…

Να δούμε αν θα αρχίσουμε να το χωνεύουμε κάπως καλύτερα από σήμερα. Στις 12:00, ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένη η επίσημη παρουσίαση του «Λίο». Σε πρώτη φάση, εκατοντάδες φαν τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Μπουρζέ και έξω από το «Παρκ ντε Πρενς». Ο Μέσι βγήκε κάποια στιγμή στο φως και χαιρέτησε τους νέους του «υπηκόους». Το πρώτο «καρέ» της «νέας περιπέτειας» όπως το έθεσε νωρίτερα η σύζυγός του, Αντονέλα , αναρτώντας στο Instagram μια φωτογραφία των δυο τους, μέσα από το αεροπλάνο που τους πήγαινε στη Γαλλία.

Το καλό για τον Αργεντινό σούπερ σταρ είναι ότι θα έχει βοήθεια στην περίοδο της προσαρμογής του. Μόνο ο φιλαράκος του ο Νεϊμάρ αρκεί για να νιώσει αμέσως οικεία. Το ίδιο και οι συμπατριώτες του, ο κόουτς Μαουρίσιο Ποτσετίνο και οι συμπαίκτες Ανχελ ντι Μαρία, Μάουρο Ικάρντι, Λεάντρο Παρέδες. Για τα επόμενα δύο χρόνια, το Παρίσι θα είναι το σπίτι του. Με συμβόλαιο 35 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Η ιστορία ενός αριθμού

Όσο για το νούμερο της φανέλας; Πήρε τελικά το «30». Αρχικά είχε κυκλοφορήσει πως θα διάλεγε το «19», αλλά ήταν αγκαζέ από τον Πάμπλο Σαράμπια και δεν ήθελε να του το πάρει. Προτίμησε αυτό που φορούσε όταν ξεκίνησε στην Μπαρτσελόνα. Συμβολικό της… εκ νέου αρχής. Για να πάρει αυτόν τον αριθμό, χρειάστηκε η γαλλική Λίγκα να πάει κόντρα σε έναν κανονισμό της. Συγκεκριμένα το «1», το «16» και το «30» είναι ρεζερβέ στη Γαλλία για τους τερματοφύλακες. Εν προκειμένω, έγινε αίτημα για εξαίρεση και φυσικά έγινε δεκτό – αυτό έλειπε!

Ο Νεϊμάρ είχε προτείνει στον «Λίο» να του παραχωρήσει το «10». Αλλά ο Αργεντινός αρνήθηκε ευγενικά, «εγώ είμαι ο καινούριος» όπως είπε στον Βραζιλιάνο, με τον οποίο γίνονται ξανά συμπαίκτες όπως ως «μπλαουγκράνα». Το Νο30 ήταν το πρώτο της καριέρας του Μέσι στην Μπαρτσελόνα την περίοδο 2004-06. Μετά πήρε το «19» και τελικά το «10», όταν έφυγε ο Ροναλντίνιο για τη Μίλαν, το καλοκαίρι του 2008.  Οι φανέλες θα είναι από σήμερα (11/8) το πρωί διαθέσιμες προς πώληση στις μπουτίκ της Παρί και προβλέπεται… εξαφάνιση!

Διαβάστε επίσης:

Παρί Σεν Ζερμέν: Με τον Μέσι ολοκληρώνει το καλύτερο μεταγραφικό ντεμαράζ όλων των εποχών

Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Τετάρτη (11/8) γι’ αυτές τις περιοχές

Φωτιές – ΣΚΑΪ: Τι κάνουν για να μην τους βρίζει ο κόσμος

Γιώργος Καραχάλιος για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα