Με σκάνδαλα, περίεργα αλισβερίσια, «στραγγαλισμό» αθλητών πάνε για τον ΣΕΓΑΣ

Ο στίβος θα γίνει ένα έρμαιο στις ορέξεις τσιφλικάδων που επιθυμούν να διεισδύσουν ετσιθελικά σε αυτόν.

«Για να ασχοληθείς με τον στίβο, πρέπει να τον αγαπάς πολύ. Δεν σκέφτεσαι μετάλλια, επιτυχίες και χρήματα. Είσαι εκεί, στον αγώνα, για τον εαυτό σου, για πάρτη σου, για την… ιδέα». Η παραπάνω κουβέντα ανήκει σε κάτοχο Πανελληνίου ρεκόρ το οποίο κρατά πάνω από 15 χρόνια. Από τέτοιους ανθρώπους δεν χρειάζεσαι πολλές κουβέντες. Λίγες και καλές αρκούν για να καταλάβεις πως αντιλαμβάνονται τον στίβο, αυτοί που πραγματικά τον αγαπούν.

Ναι, είναι μοναχικό αλλά και παρεϊστικο σπορ. Μόνος σου

στον αγώνα, με πολύ κόσμο γύρω σου στην προπόνηση. Ξέρεις, βλέπεις, «μετράς», καταλαβαίνεις. Θα υπάρξει και η μουρμούρα, θα υπάρξει και η παρεξήγηση, αλλά πάντα θα υπάρχει και ο σεβασμός. Σε όσα γίνονται προεκλογικά για την επόμενη μέρα του ΣΕΓΑΣ ο σεβασμός είναι μονόπλευρος. Κάτι που δεν ταιριάζει, δεν συνάδει με το ύφος του αθλήματος.

Υποχρέωσή μας είναι σαν μέσο πρωτίστως να κάνουμε καταγραφή, αλλά πρέπει να πάρουμε και θέση. Διαβάσατε, όσο πιο συνοπτικά μπορούσαμε να σας παραθέσουμε τα γεγονότα, τι έχει συμβεί το προηγούμενο διάστημα. Προσωπικά συναισθάνομαι την ευθύνη να πράξουμε κάτι παραπάνω ως μέσο. Δεν μπορείς παρά να μην ενώσεις τις κουκίδες. Η μία από τις δύο παρατάξεις που διεκδικούν την προεδρία στηρίζεται από site που αποδεικνύεται με τις μονόπλευρες αναρτήσεις του πως έχει αναλάβει να… τρέξει επικοινωνιακά την προεκλογική εκστρατεία. Εκτός αυτού υπάρχει και το όνομα του Νικολάου στην 11μελή συντονιστική επιτροπή της Αναγέννησης που επιβεβαιώνει και την άμεση εμπλοκή στις εκλογές στο πλευρό του Οικονόμου. Το επικοινωνιακό αντίτιμο αυτής της ιστορίας μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι ορίστηκε στο μισό εκατ. ευρώ. Η εκταμίευση έγινε μέσω μια σειρά εκπομπών στην ΕΡΤ. Μόλις ένα μήνα μετά από την επίσημη ανακοίνωση πως η συγκεκριμένη παράταξη θα κατέβει στις εκλογές.

Σκάνδαλο. Όχι το οικονομικό μέρος μόνο. Σκάνδαλο είναι πως στήνεται ένα κύκλωμα εκμετάλλευσης του στίβου. Προεδρία στον ΣΕΓΑΣ, επικοινωνιακά «δεσμά» και αθλητές που θα πρέπει να μπουν στο δίλημμα με αυτούς, ή με κανέναν και σπίτι τους. Μερικοί ήδη ακολούθησαν αυτό δρόμο. Της απόσυρσης. Της παραίτησης. Αηδιασμένοι.
Σε ποιο άλλο άθλημα εταιρεία δύναται να κάνει συμβόλαιο δέκα ετών με αθλητές; Στο ποδόσφαιρο η ΦΙΦΑ έχει επέμβει σε αυτή την κατάσταση «ομηρίας» των ατζέντηδων προς τους ποδοσφαιριστές. Δύο χρόνια είναι το ανώτερο επιτρεπτό συμβόλαιο που μπορεί να κάνει ένας μάνατζερ με έναν αθλητή. Ο λόγος; Να μη λειτουργεί ως «δουλέμπορος» κανένας στον άθλημα. Εδώ δεν υπάρχει κανείς να βάλει φρένο σε αυτό; Και όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά το κάνει κιόλας και ο αδερφός του στελέχους της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου;

Πως γίνεται ο ίδιοι άνθρωποι που έχουν ένα μέσο ενημέρωσης για τον στίβο (και όχι μόνο) να έχουν και εταιρεία εμπορικής εκμετάλλευσης αθλητών; Πώς γίνεται κάποιος να είναι ταυτόχρονα και δημοσιογράφος και ατζέντης στο ίδιο αντικείμενο; Πως η ΕΡΤ αποφάσισε να προμοτάρει με μισό εκατ. ευρώ τη συγκεκριμένη εταιρεία εν μέσω πανδημίας και χρονιάς ύφεσης στη χώρα; Έγινε διαγωνισμός;

Οι πρακτικές που ακολουθούνται δείχνουν και που θέλουν να πάει το πράγμα. Ο στίβος θα γίνει ένα έρμαιο στις ορέξεις τσιφλικάδων που επιθυμούν να διεισδύσουν ετσιθελικά σε αυτόν. Δεν θα διστάσουν σε αυτό να πλήξουν υπολήψεις και καριέρες αθλητών, δεν θα διστάσουν να ακυρώσουν και να αποδημήσουν καριέρες και πρόσωπα που αποτελούν τοτέμ για τον στίβο και στο τέλος δεν θα διστάσουν να αλλάξουν και όλη τη φυσιολογία του αθλήματος. Πρόκειται για ένα «πραξικόπημα» που έχει τις ευλογίες του Λευτέρη Αυγενάκη και τη σφραγίδα του Μητσοτάκη ως εκπρόσωπος της πολιτείας, φύσει και θέσει.

Σκάνδαλο Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Ο νόμος Αυγενάκη με τα δύο μέτρα και σταθμά!

Σκάνδαλο Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Τους ιδιοκτήτες του site που στηρίζει Αυγενάκη – Οικονόμου και «αιχμαλωτίζουν» αθλητές πριμοδότησε με ανάθεση η ΕΡΤ

Σκάνδαλο Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Πριμοδοτεί η ΕΡΤ τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τον συνδυασμό Οικονόμου;

Το άρθρο Με σκάνδαλα, περίεργα αλισβερίσια, «στραγγαλισμό» αθλητών πάνε για τον ΣΕΓΑΣ εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα