ΣΥΡΙΖΑ: «Οριστική ταφόπλακα στην προστασία της α’ κατοικίας των νοικοκυριών»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το κατατεθέν νομοσχέδιο του νέου πτωχευτικού κώδικα ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, με κοινή δήλωση των τομεαρχών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου, Θεόφιλου Ξανθόπουλου και Αλέξη Χαρίτση.

Τα τρία στελέχη κάνουν λόγο για «οριστική ταφόπλακα στην προστασία της α’ κατοικίας των νοικοκυριών με τις κατ’ ευφημισμό ρυθμίσεις περί δήθεν δεύτερης ευκαιρίας και κατάσχεση μέρους των μισθών και συντάξεων των οφειλετών» καθώς και για «ένα

νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των τραπεζών».

Με αυτό, συνεχίζουν, «η κυβέρνηση της ΝΔ καθιερώνει για πρώτη φορά στο νομικό μας σύστημα την πτώχευση και των ιδιωτών, εκτός από τους εμπόρους, όπως ίσχυε παγίως από την σύσταση του ελληνικού κράτους, επιδιώκοντας μία συνολική αναδιάρθρωση της αγοράς και οδηγώντας σε ακραία φτωχοποίηση τα νοικοκυριά».

«Το μέλλον που επιφυλάσσει στους οφειλέτες-νοικοκυριά που θα πτωχεύουν είναι εφιαλτικό, αφού θα εκποιείται το σύνολο της περιουσίας τους», τονίζουν, προσθέτοντας ότι «για τους ευάλωτους καμία προστασία δεν υπάρχει, αφού η μόνη δυνατότητα που δίνει ο νέος πτωχευτικός είναι να γίνουν ενοικιαστές στα σπίτια τους και να πληρώνουν ενοίκιο σε έναν ιδιωτικό φορέα (fund)».

«Αν δε ο ευάλωτος δανειολήπτης μετά από 12 χρόνια που πληρώνει ενοίκιο θελήσει να ξαναγοράσει το σπίτι του, θα πρέπει να πληρώσει την εμπορική αξία του ακινήτου χωρίς καν να αφαιρούνται από το τίμημα τα ενοίκια που τόσο καιρό κατέβαλλε, ούτε φυσικά και ό,τι είχε πληρώσει από το αρχικό δάνειο. Δηλαδή και θα πληρώνει ενοίκιο και θα πρέπει να αγοράσει το σπίτι του μετά, χωρίς να συμψηφίζονται τα ποσά που έδωσε ως ενοίκιο!», συμπληρώνουν.

Και καταλήγουν: «Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν δίνει καμία δεύτερη ευκαιρία αλλά, μάλιστα, προβλέπει ότι κάθε εισόδημα που έχει ένας πολίτης και υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης (611 ευρώ) θα κατάσχεται και θα χρησιμοποιείται για την ικανοποίηση των τραπεζών. Δηλαδή και μισθοί και συντάξεις που μέχρι τώρα ήταν ακατάσχετες. Με το νομοσχέδιο αυτό οι πολίτες καθίστανται εσαεί όμηροι των πιστωτών τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Το άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: «Οριστική ταφόπλακα στην προστασία της α’ κατοικίας των νοικοκυριών» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα