Με νίκη στο Αμπερντίν, ο ΠΑΟΚ γίνεται φαβορί για την πρωτιά – Εκεί ρίχνει το βάρος ο Λουτσέσκου

Στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, το Αμπερντίν με πληθυσμό 230.000 κατοίκους θα φιλοξενηθεί σήμερα στις 22:00 ο ΠΑΟΚ , με στόχο το τρίποντο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα που θα τον χρήσει φαβορί για την πρωτιά στον 7o όμιλο του UEFA Europa Conference League.

Στο «Pittodrie Stadium», ο δικέφαλος του βορρά θα τεθεί για 3η φορά

στην ιστορία του αντιμέτωπος με σκωτσέζικη ομάδα επί βρετανικού εδάφους.

Πριν από την Αμπερντίν, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τον Αύγουστο του 1998 την Ρέιντζερς για τα προκριματικά του κυπέλλου UEFA, με τους ασπρόμαυρους να γνωρίζουν την ήττα με σκορ 2-0.

Φυσικά, η δεύτερη μάχη στη Σκωτία δόθηκε πριν από λίγους μήνες και ειδικότερα τον περασμένο Αύγουστο, όταν το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε της Χαρτς στο Εδιμβούργο με 1-2 χάρη στα γκολ των Στέφαν Σβαμπ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς για τα play off του Conference League, κάνοντας το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την είσοδο των ομίλων της διοργάνωσης.

Η 3η φορά που ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στη συγκεκριμένη χώρα θα είναι ίσως και η πιο κομβική, σε ένα παιχνίδι που έχει πολλά περισσότερα να δώσει στους Θεσσαλονικείς από ένα απλό τρίποντο.

Με νίκη απέναντι στην ομάδα του Μπάρις Ρόμπσον, ο ΠΑΟΚ θα κρατάει τη μοίρα στα χέρια του αναφορικά με την υπόθεση κατάκτησης της πρώτης θέσης του ομίλου.

Κι αυτό γιατί θα έχει κάνει το 3χ3 στον πρώτο γύρο των αγώνων και θα έχει τα δύο από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια στην έδρα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους δύο ρυθμιστές του ομίλου, την Αμπερντίν και την Ελσίνκι στην Τούμπα, με τους Φινλανδούς να είναι θεωρητικά αδιάφοροι την τελευταία αγωνιστική καθώς δεν θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στη χώρα τους, με το πρωτάθλημα Φινλανδιάς να έχει ολοκληρωθεί.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ΠΑΟΚ θα ορίσει την επιτυχία του, αξιοποιώντας στο έπακρο το αβαντάζ που του έδωσε η νίκη απέναντι στην ισχυρή Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει εκτός έδρας πηγαίνοντας για δύο αποτελέσματα.

Εκεί ρίχνει το βάρος ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο Αμπερντίν

Όσον αφορά στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη σημερινή αναμέτρηση, μέσα από το Sportime διαβάσατε για το τι έχει να περιμένει ο Ρουμάνος από τον συνάδελφο του.

Η Αμπερντίν επιλέγει να αγωνίζεται συνήθως με 3-5-2 με δύο 6αρια, ένα 10αρι και ένα (αντί για δύο) full-back και σε κάθε περίπτωση, οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να περιμένουν μια ομάδα που θα τηρήσει στάση αναμονής στο δικό της μισό με μια αγωνιστική ταυτότητα που δεν διαφέρει κατά πολύ από εκείνη της Χαρτς.

Από εκεί και πέρα όμως, μέσα από την τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου φανέρωσε το που δίνει περισσότερη βαρύτητα καθώς επικεντρώθηκε στην τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα.

Δείτε τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ για τη σημερινή αναμέτρηση:

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα