Λεωνίδας Ποζάνης: Η ΠΑΕ Άρης τιμά τη μνήμη του θρυλικού «Παλέρμο» (vid)

14:49 4/1/2020 - Πηγή: Sportime

Ο Λεωνίδας Ποζάνης «έφυγε» πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή, όντας ίσως ο τελευταίος που έζησε τον Άρη της παλιάς εποχής. Έτσι, απόψε, η κίτρινη ΠΑΕ θα τιμήσει τη μνήμη του με κατάθεση στεφανιού πριν τη σέντρα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε οτι ο Ποζάνης  ήταν γεννημένος το 1928, δηλαδή πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών. Αποτέλεσε έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες της δεκαετίας του ’50, παίζοντας είτε ως μεσοαμυντικός είτε στόπερ

Σαν

ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα του Άρη από το 1947 μέχρι το 1958 «γράφοντας» πάνω από 150 συμμετοχές.

Παράλληλα υπηρέτησε τον «Θεό του πολέμου» και από άλλα πόστα,καθώς υπήρξε μέλος σε διοικήσεις του ΑΣ Άρης, έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος τη δεκαετία του ’70 και μετέπειτα υπεύθυνος των Ακαδημιών.

Λεωνίδας Ποζάνης: Το παρατσούκλι «Παλέρμο»

Στις 8 Απριλίου 1951, η ελληνική εθνική ομάδα αγωνίστηκε στο στάδιο Κομουνάλε του Παλέρμο της Ιταλίας, αντιμετωπίζοντας την Β’ Ιταλίας, με τον Ποζάνη να καλείται για μία και μοναδική φορά στην αποστολή του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά να μην χρησιμοποιείται στον αγώνα από τον προπονητή Αντώνη Μηγιάκη.  Παρ’ όλα αυτά, ο Ποζάνης κέρδισε το παρωνύμιο «Παλέρμο» λόγω του συγκεκριμένου αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία του εμφάνιση με τον Άρη ήταν στις 13 Ιουλίου του 1958 σε φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (1-1) στο γήπεδο του Συντριβανίου.

Σημειώνουμε οτι ο Λεωνίδας Ποζάνης πάτησε για τελευταία φορά τον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 26 Ιουλίου του 2013, όταν έκανε την εμφάνισή του πριν από το φιλικό με τη Ρόμα και καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους του Άρη.

Επίσης αποτέλεσε έναν από τους πιο αγαπημένους παίκτες του Κλεάνθη Βικελίδη, ο οποίος τον ξεχώρισε όταν ήταν ακόμη πολύ νεαρός. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον ίδιο να εξιστορεί το περιστατικό (από το 3:17 του βίντεο).



Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Λεωνίδας Ποζάνης: Η ΠΑΕ Άρης τιμά τη μνήμη του θρυλικού «Παλέρμο» (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα