Λάτσιο: Ένα νόμισμα, δύο όψεις (vid)

Όταν ουσιαστικά τα μοναδικά έσοδα ενός συλλόγου είναι τα τηλεοπτικά, δεν σου τραβάει ιδιαίτερα την προσοχή. Όταν όμως πρόκειται για ομάδα που πρωταγωνιστεί εντός αγωνιστικού χώρου, τότε σίγουρα ψάχνεις να βρεις τι δεν έχει πάει καλά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη Λάτσιο.

Πρόσφατα οι Ρωμαίοι δημοσίευσαν τα οικονομικά τους στοιχεία από την 1η Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου, με πολλούς να στέκονται στο ότι ο Μανουέλ Λαζάρι αποτελεί μία από τις πιο ακριβές κινήσεις. Βεβαίως, αρκετοί έχουν αγνοήσει το κύριο ζήτημα, σε ότι αφορά το μπάτζετ του συλλόγου.

Τα όσα εκπληκτικά

έχει καταφέρει εντός αγωνιστικού χώρου τους τελευταίους έξι μήνες είναι γνωστά, μιας και βρίσκεται μόλις στο -1 από την πρωτοπόρο και απόλυτη κυρίαρχο τα τελευταία χρόνια Γιουβέντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ντε Ρόσι: «Θα ήθελα να προπονήσω τη Ρόμα»

Ωστόσο, αυτό δεν συνδυάζεται και με το οικονομικό επίπεδο. Ναι, σίγουρα δεν βρίσκεται στην χειρότερη θέση από όλες τις ομάδες της κατηγορίας, όμως το γεγονός ότι έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2018/19 με 7 εκ. κέρδος, τη στιγμή που φέτος αυτό το νούμερο έπεσε στο 1 εκ. μείον, δεν είναι κάτι που περνά απαρατήρητο.

Πρόκειται ουσιαστικά για το μόνιμο πρόβλημα του ιδιοκτήτη Κλαούντιο Λοτίτο. Τα χαμηλά έσοδα. Ιδιαίτερα μάλιστα αν κάποιος τα συγκρίνει με τις υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες, το αποτέλεσμα είναι… τρομακτικό.

Την ίδια στιγμή, μεγάλος χορηγός στοιχηματικής εταιρείας αποτελεί πλέον παρελθόν, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 4 εκ. ευρώ, πόσο αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτο, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα συνολικά έσοδα φτάνουν τα 70 εκ. Ετσι, παρόλο που υπάρχει αύξηση στα εισιτήρια, η Λάτσιο συνεχίζει να επιβιώνει ουσιαστικά όπως όλες οι υπόλοιπες ιταλικές ομάδες, χάρη μόνο στα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Και τώρα έρχεται το κρίσιμο ερώτημα. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Ο κύριος λόγος φαίνεται πως είναι ότι ο Λοτίτο άρχισε να αυξάνει τις αμοιβές των μεγάλων ονομάτων του ρόστερ. Με λίγα λόγια, αν θέλεις να δελεάσεις τους Ιμόμπιλε, Λουίς Αλμπέρτο και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, πρέπει να ανεβάσεις τις αποδοχές τους. Αυτό έγινε με μεγάλο αντίκτυπο στο μπάτζετ της ομάδας. Πλέον, αν η ομάδα θέλει να διατηρήσει αυτή την προσέγγιση θα χρειαστεί να ανέβουν εντυπωσιακά τα έσοδα, διαφορετικά θα υπάρχει κίνδυνος.

Βεβαίως, η Λάτσιο δεν είναι καταδικασμένη. Η πρόκριση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, αν όλα κυλήσουν ομαλά ως το τέλος, σημαίνει 40 εκ. εγγυημένα στο ταμείο, κάτι που θα φέρουν το μπάτζετ σε θετικό πρόσημο. Παράλληλα, η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση προσελκύει χορηγούς, κάτι που θα επιτρέψει στην ομάδα να ανταγωνιστεί πλήρως τους υπόλοιπους μεγάλους συλλόγους. Ετσι, θα επιτρέψει στη διοίκηση και να προσφέρει υψηλότερα ποσά στο ήδη υπάρχον ρόστερ, τη στιγμή που θα βγει στην αγορά με άνεση για παραπάνω ενίσχυση.

The post Λάτσιο: Ένα νόμισμα, δύο όψεις (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα