Λαμία – Βόλος 1-2: Ο Δουβίκας την κράτησε στον πάτο

ΛαμίαΒόλος: Δουβίκα οι μεν, Αντέτζο οι δε! Κάπως έτσι μπορεί κανείς να συνοψίσει ό,τι έγινε το βράδυ της Δευτέρας (10/5) στο ΔΑΚ. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι έμειναν στο απόλυτο μηδέν για άλλη μία αγωνιστική και φιγουράρουν μόνοι πλέον στον πάτο της βαθμολογίας.

Καιγόταν η Λαμία, αλλά ο Βόλος έδειξε πως είναι καλύτερη ομάδα. Είχε και

τον Δουβίκα σε πολύ καλή μέρα και κάπως έτσι έγινε το τελικό 1-2 με την ευγενική χορηγία του Αντέτζο. Ο τελευταίος για ένα ακόμη φετινό ματς ήταν κάκιστος και η τέταρτη διαδοχική ήττα φέρνει ουσιαστικά αγκαλιά με την απόλυση τον Γιώργο Πετράκη.

Σε αρκετές αλλαγές, τέσσερις τον αριθμό, στην 11αδα, προχώρησε ο νεαρός κόουτς σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν κόντρα στο ΟΑΚΑ, αλλά αφήνοντας στον πάγκο όλα τα τελευταία αποκτήματα (Αραμπούλι, Βασιλακάκης, Ντέλετιτς). Θεοδωρόπουλος, Γκούγκα, Μπιανκόνι και Βασιλόγιαννης οι new entry στην κυανόλευκη 11αδα.

Με “συνταγή” ΠΑΟΚ ο Βόλος, με τον Ανχελ Λόπεθ να κατεβάζει τους ίδιους 11 που πήραν ισοπαλία κόντρα στον δικέφαλο του βορρά.

Ασφυκτική όχι, αλλά αυξανόμενη η πίεση που ασκούσαν οι φιλοξενούμενοι στους γηπεδούχους με τους Μαρτίνες, Φεράρι, Μπαριέντος να δοκιμάζουν διαρκώς τις αντοχές, στο ανασταλτικό κομμάτι, των «κυανόλευκων». Χωρίς όμως να βγάλουν τη μεγάλη φάση στο πρώτο μισό του πρώτου 45λεπτου.

Ένα σουτ του Τσοκάνη που κόντραρε και μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος στο 20′ η πιο αξιόλογη τελική των Θεσσαλών, με τους Λαμιώτες να γράφουν δύο λεπτά νωρίτερα την δική τους πρώτη τελική, όταν ο Χατζηστραβός «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας του Βόλου, όμως το τελείωμά του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Γκαραβέλης.

Παρά την υπεροχή τους, οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή. Το πρόβλημα το… έλυσε ο Αντέτζο ο οποίος στο 24′ σε ακόμα ένα τραγικό του λάθος φέτος, αντί να διώξει, πάσαρε στον Μαρτίνες, εκείνος έβγαλε…ξεκούραστη ασίστ στον Δουβίκα που πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Νέο λάθος λίγα λεπτά αργότερα, αλλά ο Μπαριέντος άνοιξε το κοντρόλ και μπλοκαρε ο Θεοδωρόπουλος.

Η Λαμία παραλίγο να είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 32′ αλλά το πέναλτι που καταλόγισε αρχικά ο Παπαδόπουλος στην ανατροπή του Βασιλόγιαννη, έγινε, σωστά, φάουλ (που πέρασε ανεκμετάλλευτο) εκτός περιοχής, έπειτα από παρέμβαση του varιστα Σιδηρόπουλου.

Στο 44′ ο Παπαδόπουλος καταλόγισε νέο πέναλτι σε χέρι του Κολόμπο, που δεν… ακυρώθηκε από το VAR, αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε την… απόπειρα του Μπιανκόνι να σκοράρει! Ό,τι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος από την άσπρη βούλα, το πέτυχε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48′) σε άδειο τέρμα, στο πάρε- βάλε του Χατζηστραβού για το 1-1.

Πίσω όμως η Λαμία συνέχισε να μπάζει. Ο Αντέτζο ήταν ο… 12ος παίκτης του Βόλου και στο 64′ ήταν μέσα και στο 2-1 του Βόλου, με ποιον άλλο; Πάλι με τον Δουβίκα, ο οποίος με κοντινή προβολή από γύρισμα του Μαρτίνες «νίκησε» τον πολυδιαφημισμένο στόπερ των γηπεδούχων.

Μετά το 2-1, η Λαμία παρά την είσοδο Αραμπούλι, Βασιλακάκη και Ντέλετιτς, έπαθε νέο… κοκομπλόκο, δεν συνήλθε ποτέ και μοιραία έμεινε με την… προσπάθεια για να πάρει κάτι από το ματς. Νέο διπλό μετά το Περιστέρι οι Θεσσαλοί, άποντοι οι Φθιώτες. Με ότι αυτό συνεπάγεται..

Λαμία – Βόλος: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Από τη στιγμή που ο Τάσος Δουβίκας με δύο δικά του γκολ έκρινε το ματς, δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε κάποιον άλλον. Δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι που ο νεαρός βγάζει μάτια μετά από εκείνο στο Περιστέρι. Φαίνεται πως στον Βόλο μπορεί να κάνει το restart που αναζητούσε.

UP: Υπήρχαν στιγμές που ο Νίκο Μαρτίνες έκανε πλάκα με την τεχνική του, αλλά η ποιότητά του είναι γνωστή. Γι’ αυτό θα πάμε με τον Ζήση Χατζηστραβό. Ο μικρός δείχνει πως το έχει το πακέτο για να παίξει στη Super League 1. Μία ασίστ, δίψα να κυνηγήσει τις φάσεις και ορισμένες ωραίες ενέργειες.

DOWN: Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς  συνεχίζει να αγωνίζεται βασικός στη Λαμία ο Ντάνιελ Αντέτζο. Εντάξει, δεν γίνεται να βάλεις έναν παίκτη με τόσο υψηλό συμβόλαιο εύκολα στον πάγκο, αλλά όταν κάνει γκέλα σε κάθε φετινό ματς αυτή η επιλογή αποτελεί μονόδρομο. Και στα δύο γκολ που δέχεται η ομάδα του φέρει ευθύνη ο 31χρονος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Κάνει λάθος στο πρώτο πέναλτι που δίνει, αλλά με τη βοήθεια του VAR το παίρνει πίσω. Ορθώς δείχνει βούλα στο χέρι του Κολόμπο.

ΓΚΟΛ: 48′ Μπιανκόνι – 24′ και 64′ Δουβίκας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′ Γκούγκα, 62′ Σκόνδρας, 69′ Μπεχαράνο – 34′ Τέκιο, 82′ Δημόπουλος, 90′ Γκουαροτσένα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Γκούγκα (65′ Βασιλακάκης), Μπεχαράνο (74′ Μπουλούλης), Καραμάνος, Βασιλόγιαννης (46′ Ντέλετιτς), Χατζηστραβός (75′ Αραμπούλι), Μπιανκόνι.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο (55′ Ντεντάκης), Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Τσοκάνης, Ριένστρα, Μπαριέντος (55′ Γκουαροτσένα), Περέα (81′ Κιάκος), Μαρτίνες, Δουβίκας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Λαμία-Βόλος 1-2 / Lamia-Volos 1-2 #slgr #matchday4 #lamvol #Lamiafc #Volosfc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Super League Greece (@super_league_gr) στις 5 Οκτ, 2020 στις 11:27 πμ PDT

Το άρθρο Λαμία – Βόλος 1-2: Ο Δουβίκας την κράτησε στον πάτο εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα