Κώστας Σλούκας: Ο Παναθηναϊκός τον χρυσοπλήρωσε και εκείνος τον έστειλε στην κορυφή της Ευρώπης

Επτάστερος Παναθηναϊκός, υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε έναν τελικό που ο Κώστας Σλούκας έκανε τα πάντα για να νικήσει η ομάδα του.

Όταν το καλοκαίρι άλλαζε στρατόπεδο, ήταν πολλά αυτά που άκουσε. Εκείνος πίστεψε στο πρότζεκτ που του παρουσίασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Γνώρισε πως ο ρόλος του πια θα είναι αυτός που θα ήθελε. Δεν θα έπαιζε με το χρονόμετρο. Θα έπαιρνε την μπάλα

στα κρίσιμα και θα ήταν αυτός που θα έκρινε τους αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός ήταν δεδομένο πως αναζητούσε σε αυτή τη νέα εποχή έναν ηγέτη και ο Κώστας Σλούκας ήταν αυτός. Το πολύ υψηλό συμβόλαιό του ήταν αυτό που έκανε αρκετούς να απορήσουν και κάποιους να τον αμφισβητήσουν.

Ειδικά όταν το ξεκίνημα ήταν ζόρικο. Ο Παναθηναϊκός έφαγε τα μούτρα του, έχασε τους  δύο πρώτους τίτλους της σεζόν από τον Ολυμπιακό και αναμενόμενα υπήρξαν αρκετά πειράγματα. Πρώτος όλων δεχόταν τα πυρά ο Κώστας Σλούκας.

Ωστόσο, ο Εργκίν Αταμάν δήλωνε τότε πως οι σημαντικοί τίτλοι είναι αυτοί που ακολουθούν. Και πιο σημαντικός από τη Euroleague δεν υπάρχει. Εκεί που ο Παναθηναϊκός πέρυσι είχε τερματίσει 17ος στην κανονική διάρκεια, φέτος έκλεισε τη σεζόν 2ος. Και δεν έμεινε εκεί. Πάτησε στον ημιτελικό τη Φενέρμπαχτσε και στον τελικό διέλυσε την πολυνίκη του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης.

Κώστας Σλούκας ο MVP του τελικού

Στα πλέι οφ με εξαίρεση ένα παιχνίδι που ήταν τραυματίας, τα έσπασε απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έκανε προσωπικά ρεκόρ, βγήκε μπροστά και μαζί με τους συμπαίκτες του φυσικά ο Έλληνας διεθνής γκαρντ έστειλε το «τριφύλλι» στο Final Four.

Εκεί πήγε προερχόμενος από τραυματισμό. Δεν ήταν εύκολο για εκείνον και φάνηκε στον ημιτελικό με τη Φενέρ πως δεν πατούσε τόσο καλά όσο θα ήθελε. Ωστόσο, στον τελικό έκανε όργια.

Ο Σλούκας είχε 24 πόντους χωρίς να χάσει σουτ! Μόνο σε μία βολή αστόχησε. Είχε 2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 8/9 βολές, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Κάπως έτσι βγήκε MVP του τελικού.

Ο Παναθηναϊκός τρύπησε το ταβάνι του για να τον κάνει δικό του προσδοκώντας ακριβώς σε αυτό. Και στην πρώτη ου χρονιά ο Σλούκας έφερε εις πέρας την αποστολή του φτάνοντας με τους «πράσινους» στην κορυφή της Ευρώπης.

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα