Κορυφαίοι Τόμσον και Κρούζερ και οι μπηχτές NACAC προς Κρήτη στην Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Τζαμαϊκανή Ελέιν Τόμσον- Χέρα και ο Αμερικανός Ράιαν Κρούζερ αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς από την Ομοσπονδία της NACAC.

Οι δύο αθλητές που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ψηφίστηκαν από την Ομοσπονδία Βορείου Αμερικής, Κεντρικής Αμερικής και νησιών Καραϊβικής.

Η πρώτη είχε πάρει τρία χρυσά μετάλλια στα 100μ., 200μ. και 4×100μ. και ο δεύτερος το χρυσό στη σφαιροβολία,

ενώ πέτυχε μέσα στη σεζόν και παγκόσμιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό.

Πάντως η Τζαμαϊκανή σπρίντερ δεν είχε αναδειχθεί κορυφαία αθλήτρια από την Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής και νησιών Καραϊβικής στην τελετή που είχε γίνει στο Ηράκλειο. «Για πολλά μέλη της NACAC σε σχέση με τις τελετή απονομής βραβείων που είχε γίνει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στην πόλη του Ηρακλείου στο νησί της Κρήτης, πάθαμε σοκ ότι η Τζαμαϊκανή Ελέιν Τόμσον δεν ήταν νικήτρια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της NACAC, Κιθ Τζόζεφ μετά την ανακοίνωση της ψηφοφορίας για την Τόμσον και τον Κρούζερ. Ν’ αναφέρουμε ότι νικήτρια ήταν η Καναδή κολυμβήτρια Μάγκι ΜακΝιλ που είχε κατακτήσει τρία μετάλλια, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

Τόλης Λελεκίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα