Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη! -Τα μέτρα που θα παρθούν

09:49 2/8/2020 - Πηγή: Sportime
Ο συναγερμός αρχίζει να… κοκκινίζει. Όπως και η κλίμακα των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Τα κρούσματα αυξάνονται κάθε μέρα που περνάει, με αποκορύφωμα το Σάββατο (1/8) όπου καταγράφηκαν 110 νέες περιπτώσεις covid-19 (κορονοϊός).

Αυτός ο αριθμός μοιράζεται σε τρεις περιοχές: 19 κρούσματα στην Αττική(127 τις τελευταίες 8 ημέρες), 23 στην Καβάλα (43 τις τελευταίες 8 ημέρες) και 37 στη Θεσσαλονίκη (94 τις τελευταίες 8 ημέρες)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: «Ντου» σε συναυλία του Μάλαμα, σφράγισαν μπαρ

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως στην Αττική τα κρούσματα είναι διάσπαρτα, κάτι που σημαίνει πως διασπορά. Και τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλα κρούσματα.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα; Περίπου σαράντα θετικά τεστ προκύπτουν από το γαμήλιο γλέντι στην περιοχή των Αμπελοκήπων και στη βιομηχανία κρέατος, αντίστοιχα.

«Βρισκόμαστε σε αυτό που λέμε ‘κόκκινο συναγερμό’. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση ως δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε», ήταν τα λόγια που είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε αναφορικά με τη χρήση μάσκας: «Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούμε το μέτρο της απόστασης θα έχουμε προβλήματα. Η μάσκα είναι συμπληρωματικό στοιχείο της απόστασης.

Αν σήμερα προσπαθήσουμε όλοι οι Έλληνες και κρατάμε τις αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά».

Παράλληλα, ο Νίκος Σύψας επανέφερε στο τραπέζι και τη λύση των τοπικών lockdown.

Το άρθρο Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη! -Τα μέτρα που θα παρθούν εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα