Μπενφίκα-Πόρτο 1-2: Νταμπλούχοι οι «Δράκοι», μοιραίος ο Βλαχοδήμος (vid)

01:16 2/8/2020 - Πηγή: Sportime
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπεμπά που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, η Πόρτο επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα στον τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας. Μοιραίος για τους «αετούς» ο Οδυσσές Βλαχοδήμος.

Έτσι η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ, φτάνοντας τα 29 πρωταθλήματα και τα 17 Κύπελλα στην χώρα της.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτό είναι το πρώτο Κύπελλο που κατακτούν οι «δράκοι» μετά το αρκετά μακρινό 2011.

Το επίτευγμα των νικητών αποκτά μεγαλύτερη αξία αν

αναλογιστεί κανείς οτι από το 38′ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λουίς Ντιάζ με δεύτερη κίτρινη.

Όπως είπαμε και τα δύο γκολ των νικητών πέτυχε ο Κονγκολέζος Μπεμπά, που είναι αμυντικός και μάλιστα με ισάριθμες κεφαλιές. Στο 47′ και το 59′, με τον Βλαχοδήμο να φέρει σαφή ευθύνη στο πρώτο τέρμα καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ δεν απομάκρυνε σωστά.

Η Μπενφίκα εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική της υπέροχη και την κούραση των αντιπάλων της όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 84′ με από πέναλτι του ο Βινίσιους.

Μάλιστα οι «αετοί« θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση όμως το σουτ του Ζότα στο 90+1′ εκτός περιοχής βρήκε το δεξί δοκάρι του Κόστα.

Μπενφίκα (Ν. Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Ταβάρες, Πίζι (76′ Ζότα), Βέιγκλ (60′ Βινίσιους), Γκάμπριελ, Τσέρβι (46′ Σίλβα), Τσικίνιο (60′ Ταράμπ), Σεφέροβιτς (76′ Ντιέγκο Σόουζα)

Πόρτο (Σ. Κονσεϊσάο): Κόστα, Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (73′ Ντιόγκο Λέιτε), Περέιρα, Ουρίμπε (88′ Λουμ), Κορόνα (80′ Σέρχιο Ολιβέιρα), Μαρεγκά, Ντίαζ.

Το άρθρο Μπενφίκα-Πόρτο 1-2: Νταμπλούχοι οι «Δράκοι», μοιραίος ο Βλαχοδήμος (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα