Κορονοϊός – Πέτσας: Πριν τις γιορτές θα ανοίξει η οικονομία – Δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός

Στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά βρέθηκε ο Στέλιος Πέτσας, που μίλησε για την άρση του lockdown και το εμβόλιο του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι το άνοιγμα της οικονομίας εξετάζεται για πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα έχουμε όλοι.

Αρχικά τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη

δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση» και έκανε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούν όλοι να γίνουν ήρωες, τηρώντας τα μέτρα», ενώ επεσήμανε ότι ο ρυθμός μετάδοσης φαίνεται να πέφτει.

Στη συνέχεια ανέφερε πως είναι πιο ασφαλές να ανοίξει η εκπαίδευση και στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Πάει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown – Με περιορισμούς και οι γιορτές

«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις,  ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε ότι πάνω από 2 εκατ. εμβόλια θα είναι διαθέσιμα και όπως έχει προβλέψει η κυβέρνηση, θα υπάρχουν 18 σημεία εμβολιασμού.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, με τον κάθε πολίτη να έχει τη δική του ευθύνη.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «τα μέτρα στήριξης στην οικονομία θα συνεχιστούν». Μάλιστα, έχει προβλεφθεί για το 2021 να δοθούν 7,5 εκατ. ευρώ για στήριξη.

Το άρθρο Κορονοϊός – Πέτσας: Πριν τις γιορτές θα ανοίξει η οικονομία – Δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα