Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid)

Κορονοϊός – Ελλάδα: Νέα, έκτακτα μέτρα θα ανακοινώσει την Παρασκευή (30/10) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σήμερα (29/10) μετά το Υπουργικό συμβούλιο.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης θα έχουν διάρκεια ενός μήνα αρχικά (δηλαδή θα πάνε τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο) και τα οποία εισηγήθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Κορονοϊός – Ελλάδα:

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αναμένεται να είναι

– Χρήση μάσκας παντού, ακόμη και στις περιοχές, που είναι στο «πράσινο»

– Κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ και οι υπηρεσίες να προσφέρονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

– Στον χώρο της εστίασης εξετάζεται το ενδεχόμενο να φορούν όλοι μάσκες και στο τραπέζι, με αφαίρεση μόνο για το φαγητό ή για το ποτό, δηλαδή θα τις κατεβάζουν οι θαμώνες μόνο όταν τρώνε ή πίνουνε και μετά θα τις ξαναφοράνε. Παράλληλα, θα υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

– Περιορισμοί στη μουσική, συγκεκριμένα να μην ακούγεται τόσο δυνατά, ώστε να μην αναγκάζονται να μιλούν φωναχτά οι πελάτες.

– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού στις πορτοκαλί περιοχές, μετά τις 9 το βράδυ.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 ή 23.00 στις «πορτοκαλί» περιοχές.

– Αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, από 40% σε 60%, με ταυτόχρονη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση του μέτρου

– Τηλεκπαίδευση και στα πανεπιστήμια

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει αυστηρή σύσταση τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, καθώς είναι η ηλικιακή ομάδα που απειλείται περισσότερο από την πανδημία.

Το άρθρο Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα