Ιταλία-Ελλάδα: Το πρώτο ματς που διασώθηκε σε video

Ιταλία-Ελλάδα: Πριν από 89 χρόνια, συγκεκριμένα στις 2 Μαρτίου 1930, διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας που διασώθηκε σε video.

Αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν η Β’ Ιταλίας, η οποία επικράτησε 3-0 στο νεότευκτο (σ.σ. είχε εγκαινιαστεί μία εβδομάδα νωρίτερα) στάδιο «Βεζούβιο» της Νάπολης, που πήρε το όνομα του Τζιόρτζιο Ασκαρέλι, προέδρου της Νάπολι που πέθανε στις 12 Μαρτίου 1930.

Ύστερα από τα φιλικά ματς του 1929 με τη Β’ Ιταλίας

και τη Βουλγαρία, καθώς και εκείνο του 1930 με τη Γιουγκοσλαβία στο πλαίσιο του Α’ Βαλκανικού Κυπέλλου, η «γαλανόλευκη» ταξίδεψε στη Νάπολη για το τέταρτο παιχνίδι της ιστορίας της.

Οι ποδοσφαιριστές μπήκαν στο πλοίο την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιταλία-Ελλάδα: Έτσι θα παίξει η Εθνική

Ο πρόξενος της χώρας στον ιταλικό Νότο, το προσωπικό του προξενείου και εκατοντάδες Έλληνες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής βρέθηκαν στις εξέδρες του σχεδόν κατάμεστου «Τζιόρτζιο Ασκαρέλι».

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ οι θεατές ήταν 8.000, αλλά οι εφημερίδες «Καθημερινή» και «Ακρόπολις» τους υπολογίζουν κοντά στους 20.000 – αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο, διότι από τις 13:30 η αστυνομία δεν επέτρεπε την είσοδο άλλων φιλάθλων.

Η «γαλανόλευκη» χειροκροτήθηκε από το ιταλικό κοινό, το οποίο δεν μπορούσε ακόμη να φανταστεί ότι 10 χρόνια αργότερα οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του θα επιχειρούσαν να καταλάβουν την Ελλάδα.

«Το χόρτον του γηπέδου, το οποίο δυσκολεύει πολύ τους ποδοσφαιριστάς μας εις το να επιτύχουν συνδυασμούς τεχνικούς», ανέφερε η εφημερίδα «Καθημερινή», προς έκπληξη αρκετών σημερινών φιλάθλων που δεν πρόλαβαν το περίφημο «ξερό».

Διαβάστε περισσότερα στο Sport-Retro.gr

The post Ιταλία-Ελλάδα: Το πρώτο ματς που διασώθηκε σε video appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα