Η Ευρωλίγκα έχει ηλεκτρικές καρέκλες

21:24 2/1/2019 - Πηγή: Sportime

Με την απομάκρυνση του Αλεξάνταρ Ντζίκιτς, η Μπούντουτσνοστ έγινε η 6η ομάδα στην φετινή Ευρωλίγκα που αλλάζει τον προπονητή της και μάλιστα πριν καν αρχίσει ο δεύτερος γύρος.

Δεν έχει ξανασυμβεί στην συγκεκριμένη διοργάνωση να αλλάζουν προπονητές με τέτοια συχνότητα και ίσως αυτό να μαρτυρά και την έντονη πίεση που υπάρχει.

Ισως όμως να είναι και κάτι διαφορετικό καθώς οι μισές από τις έξι ομάδες δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο και θα βρίσκονται στην επόμενη διοργάνωση μόνο με θαύμα: Ο λόγος για την Μπούντουτσνοστ, την Νταρουσάφακα και την Γκραν Κανάρια. Οι άλλες

τρεις έχουν εγγυημένο: Μπασκόνια, Μακάμπι και Παναθηναϊκός.

Οι φετινές αλλαγές άρχισαν την 7η αγωνιστική όταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αντικατέστησε τον Νίβεν Σπάχια στην Μακάμπι και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς τον Πέδρο Μαρτίνεθ στην Μπασκόνια.

Στην 10η αγωνιστική, ο Βίκτορ Γκαρσία αντικατέστησε τον Σάλβα Μαλντονάντο στην Γκραν Κανάρια και την 1η ο Σελτσούκ Ερνάκ τον Αχμέτ Τσακί στην Νταρουσάφακα. Μετά την 13η αγωνιστική απομακρύνθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ από τον Παναθηναϊκό για να φτάσουμε στον Ρικ Πιτίνο με παρένθεση- Βόβορα και με το τέλος του πρώτου γύρου, ο Αλεξάντερ Ντζίκιτς έφυγε από την Μπούντουτσνοστ για να αναλάβει ο Γιάσμιν Ρέπεσα την 8η ομάδα της καριέρας του (!!!) στην Ευρωλίγκα.

Προκειμένου να κάνετε μια σύγκριση αρκεί να σας αναφέρουμε τι έχει γίνει τις προηγούμενες δύο σεζόν στους πάγκους της Ευρωλίγκας και φυσικά πιάνουμε τις περιόδους όπου ισχύει το νέο σύστημα.

Την σεζόν 2017-2018 η πρώτη αλλαγή έγινε την 3η αγωνιστική όταν αποχώρησε ο Πάμπλο Πριτζιόνι από την Μπασκόνια κι ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνεθ. Οι επόμενες δύο αλλαγές έγιναν από ομάδες που δεν είχαν στόχους και μάλιστα αργά: Την 21η η Μπαρτσελόνα άλλαξε τον Σίτο Αλόνσο με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς και την 24η η Μπάμπεργκ τον Αντρέα Τρινκιέρι με τον Λούκα Μπάνκι.

Ειδικά οι δύο τελευταιες αλλαγές ηταν ιστορικές! Η Μπαρτσελόνα είχε να αλλάξει προπονητή στην διάρκεια της σεζόν στην Ευρωλίγκα από το 2008 όταν ο Τσάβι Πασκουάλ είχε αντικαταστήσει τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Επίσης η Μπάμπεργκ έγινε η πρώτη από τις 7 Γερμανικές ομάδες που έχουν λάβει μέρος στην Ευρωλίγκα που αλλάζει προπονητή στην διάρκεια της σεζόν…

Την περίοδο 2016-2017 μόνο δύο ομάδες προχώρησαν σε αντικατάσταση προπονητών. Ο Παναθηναϊκός που μετά την 1η αγωνιστική άλλαξε τον Αργύρη Πεδουλάκη με τον Τσάβι Πασκουάλ (πάλι μεσολάβησε παρένθεση Βόβορα).

Μάλιστα γράφτηκε και σχετικό ρεκόρ καθώς ο Πεδουλάκης έγινε ο προπονητής που αποχωρεί νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο στην διοργάνωση (14 Οκτωβρίου έδωσε τον ένα και μοναδικό του αγώνα).

Η άλλη ομάδα που το… παράκανε τότε ήταν η Μακάμπι. Την 2η αγωνιστική ο Ραμί Χαντάρ αντικατέστησε τον Ερέζ Εντελστάιν. Την 12η ο Λίορ Λούμπιν τον Χαντάρ και την 14η ο ανέλαβε ο Αιναρς Μπαγκάτσκις που έβγαλε τη σεζόν.

Ακόμα κι αν δούμε την τελευταία σεζόν πριν το νέο σύστημα, έγιναν μόλις 4 αλλαγές προπονητών: Την 4η ο Ζαν Τάμπακ αντικατέστησε τον Γκάι Γκούντες στην Μακάμπι, την 6η η Σάσαρι άλλαξε τον Ρομέο Σακέτι με τον Ματέο Καλβάνι, την 2η του TOP16 (δηλαδή 12η συνολικά) στην Ζαλγκίρις Κάουνας ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τον Γκιντάρας Κράπικας και την 10η του TOP16 (συνολικά 20η) ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήρε την θέση του Ρίμας Κουρτινάιτις στην Χίμκι. Υπήρξε και μια 5η που δεν «πιάνεται» καθώς ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς αντικαταστάθηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό των «πρασίνων» στα πλέι οφ.

Πάντως Δεκέμβριο μήνα να έχουν αλλάξει προπονητή οι 6 από τις 16 ομάδες δεν έχει ξανασυμβεί… Η Ευρωλίγκα, προφανώς, γίνεται πολύ «σκληρή» κι απαιτητική για όλους και όχι μόνο για τα φαβορί.

(Που να είχε και υποβιβασμό δηλαδή…).

Σε 30 δευτερόλεπτα γεμίζει η «Fernando Buesa Arena»! (vid)

The post Η Ευρωλίγκα έχει ηλεκτρικές καρέκλες appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα