Διαιτησία: Ούτε η ΚΕΔ! Λάθη στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, αλλά ορίστηκαν ξανά Ζαμπαλάς, Διαμαντόπουλος! (vid)

Διαιτησία: Ένα on field review στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, αλλά υπήρχαν άλλες δύο φάσεις που έπρεπε να γίνει χρήση του μόνιτορ.

Μπορεί να μην μίλησε κανείς για την διαιτησία στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έγιναν λάθη. Δύο πέναλτι καταλογίστηκαν (σωστά) υπέρ του Παναθηναϊκού, το δεύτερο με on field review για χέρι, αλλά

ο Διαμαντόπουλος έπρεπε να κληθεί στο μόνιτορ από τον VAR Ζαμπαλά, για άλλες δύο περιπτώσεις πέναλτι!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πήρε δύο πέναλτι, αλλά υπάρχει και τρίτο που δεν καταλογίστηκε. Στο 75′ ο Ντε Μποκ μην έχοντας εικόνα τι συμβαίνει στην πλάτη του, προσπαθώντας να διώξει τη μπάλα μετά την γυριστή κεφαλιά του Αράο, κλωτσάει τον Βαγιαννίδη ο οποίος έχει παίξει τη μπάλα. Πρόκειται για ξεκάθαρο απρόσεκτο μαρκάρισμα από τον αμυνόμενο το οποίο είναι παράβαση. Παράβαση που είναι πολύ δύσκολο να δει ο διαιτητής στο χορτάρι με τόσο «κόσμο» στην μικρή περιοχή, αλλά έπρεπε να την εξετάσει καλύτερα τη φάση ο VAR.

Πέναλτι υπήρχε όμως και υπέρ του Ατρομήτου και ήταν και το πρώτο χρονικά στην αναμέτρηση. Στο 6ο λεπτό ο Σένκεφελντ αφήνει την μπάλα να γκελάρει στο χορτάρι, μαρκάρεται με τον ώμο (άρα κανονικά) από τον Βέργο και στη συνέχεια, βλέποντας ο αμυντικός του Παναθηναϊκού οτι ο αντίπαλος του τον έχει βάλει πλάτη και θα ελέγξει την μπάλα, με το δεξί χέρι τον τραβάει από τη φανέλα παρατεταμένα και τον ανατρέπει.

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει το επιθετικό φάουλ που καταλογίζει ο Διαμαντόπουλος. Play on ή πέναλτι, οι επιλογές με την δεύτερη να είναι η σωστή, αφού υπάρχει παραβατική συμπεριφορά από τον αμυνόμενο. Eπίσης δύσκολη φάση για να την δει ο διαιτητής.

Δύο σοβαρά λάθη, τα οποία προφανώς δεν είδε ο Πίτερ Φρόιντφελντ και η ΚΕΔ, με τους δύο διαιτητές να ορίζονται «καπάκι» από την επιτροπή. Ο Διαμαντόπουλος VAR του Σιδηρόπουλου στο Πανσερραϊκός – ΑΕΚ και ο Ζαμπαλάς διαιτητής στο Aτρόμητος – Ολυμπιακός!

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα