«Η Euroleague πρέπει να αλλάξει» λέει ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα

Το γεγονός ότι οι ομάδες της Euroleague υφίστανται σοβαρή οικονομική ζημιά έχει αναλυθεί πολλές φορές και δεν αμφισβητείται.

Και μάλιστα οι φωνές απέναντι σε ό,τι γίνεται στην Euroleague πληθαίνουν. Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ της Σερβίας υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής!

Τόνισε επίσης το ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σε μια

ομάδα να συντηρεί 18-19 παίκτες, όσους χρειάζεται για ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα… Και βέβαια επεσήμανε κάτι που συζητούν όλοι και φανερώνει την αποτυχία της Euroleague και προσωπικά του Μπερτομέου στο οικονομικό κομμάτι.

Η νίκη στην Regular Season στην Euroleague δίνει 37 χιλιάδες σε κάθε ομάδα. Ενώ στο UEFA Europa League δίνει 700 χιλιάδες! Εντάξει δε γίνεται να δίνει τόσα και στην Euroleague αλλά η διαφορά είναι χαώδης.

«Συμβαίνουν κάποια ασυνήθιστα πράγματα στην Euroleague και νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο να αλλάξει κάτι» είπε ο Νεμπόισα Τσόβιτς και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαθέτουμε 18-19 παίκτες στην ομάδα. Έχουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα και με αυτούς τους 14 -15 που έχουμε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι σύλλογοι ξοδεύουν περισσότερα από όσα κερδίζουν. Και μη ξεχνάμε ότι στην εποχή του COVID δε ξέρεις τι να περιμένεις από τους χορηγούς. Η νίκη στην Ευρωλίγκα είναι 37.000 ευρώ, στο UEFA Europa League περίπου 700.000»!

Σε ό,τι αφορά στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

«Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο» είπε ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα στο RTS. «Ποντάραμε στην Euroleague ότι λόγω του προγράμματος θα είχαμε τουλάχιστον δύο νίκες στις πρώτες επτά αγωνιστικές.. Κερδίσαμε τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και το ακυρώσαμε εν μέρει με την ήττα στο Βελιγράδι από την Άλμπα.. Η ομάδα έπαιξε έντεκα αγώνες σε ένα μήνα, διένυσε πάνω από 16.000 χιλιόμετρα, που είναι κατά μέσο όρο 600 χιλιόμετρα την ημέρα»!

Μαντώ Καψάλη για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα