Φάμπιο Κοεντράο: Ένας… διαφορετικός σούπερ σταρ! (vids)

Μια μαγική σεζόν στα 22 του χρόνια στην Μπενφίκα του έδωσε το διαβατήριο για την ελίτ της Ευρώπης. Έκτοτε κάθε ποδοσφαιρόφιλος έμαθε τον Φάμπιο Κοεντράο…

30.000.000€ έβγαλε από τα ταμεία της η Ρεάλ Μαδρίτης για να τον αποκτήσει σε μία περίοδο, μάλιστα, που τα εκατομμύρια δεν κυκλοφορούσαν με την ίδια άνεση, που κυκλοφορούν σήμερα. Μάλιστα, ο Κοεντράο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σε κόστος μεταγραφή για την ισπανική ομάδα το καλοκαίρι του 2011 μετά από απαίτηση του «Special One».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε αυτόν

τον παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνάς του και η διοίκηση των μερένχες του έκανε το χατήρι, υπογράφοντας μαζί του εξαετές (!) συμβόλαιο.

Ο συνολικός απολογισμός του γεννημένου στο Βίλα ντο Κόντε της Πορτογαλίας άσου με τη φανέλα της Ρεάλ ήταν 106 συμμετοχές, ένα γκολ και 11 ασίστ και για κάποιες σεζόν συγκαταλεγόταν στα κορυφαία μπακ του κόσμου. Τα τρομερά τεχνικά χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και την αντίληψη, που διέθετε τον έκαναν αμέσως γνωστό και του έδωσαν… σπίτι του τη φανέλα βασικού στη Ρεάλ για μια τριετία.

Κολλητός φίλος του Κριστιάνο στη Ρεάλ και την Εθνική Πορτογαλίας, ο Κοεντράο έχει φορέσει μεταξύ άλλων και τις φανέλες των Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπενφίκα, Μονακό ενώ πέρσι ήταν στην Ρίο Αβε.

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει δύο Champions League, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα κύπελλο Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και τρία παγκόσμια κύπελλα συλλόγων με τη φανέλα της Ρεάλ ενώ στην Πορτογαλία έχει ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα.

Μετράει επίσης 58 αγώνες με την Εθνική Πορτογαλίας. Έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 και τελευταία του συμμετοχή με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν το Σεπτέμβριο του 2019.

Ένα τρομερό βιογραφικό για έναν παίκτη, που στα 31 του, πλέον, χρόνια είναι πολύ πιθανό να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και να ηγηθεί της προσπάθειας του Δικεφάλου να μπει στους ομίλους του Champions League και να υπερασπιστεί το νταμπλ στην Ελλάδα.

Ο Κοεντράο δεν είναι ένας συνηθισμένος ποδοσφαιριστής. Έντονες αντιδράσεις, ισχυρή προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο και συναισθηματικό δέσιμο με τις ομάδες του. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε πέρσι το καλοκαίρι…

«Περίμενα μέχρι την 31η Αυγούστου να με πάρει τηλέφωνο η Σπόρτινγκ, γιατί της έδωσα τα πάντα την περασμένη σεζόν. Μηδέν κλήσεις. Είναι λυπηρό. Μετά, σκέφτηκα ότι πρέπει να είμαι χαρούμενος. Κι έχασα πολλά χρήματα για να κυνηγήσω την ευτυχία σε μια ομάδα που πάντα ήταν σωστή με εμένα, όπως η Ρίο Άβε. Αλλά, δεν υπάρχουν χρήματα που να πληρώνουν αυτήν την ευτυχία. Γεννήθηκα φτωχός, δεν με νοιάζει εάν πεθάνω φτωχός», τόνισε ο Πορτογάλος άσος σε συνέντευξή του, κάνοντας σαφές το πόσο μπορεί να δεθεί με έναν σύλλογο…



Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

The post Φάμπιο Κοεντράο: Ένας… διαφορετικός σούπερ σταρ! (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα