Ευρώπη: Oλονύκτιο θρίλερ – Παραμένει ακέφαλη

11:28 1/7/2019 - Πηγή: Sportime

Ευρώπη: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ μετά από ένα ολονύκτιο θρίλερ δεν συμφώνησαν στα ονόματα που θα καλύψουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα.

Μετά από μία νύχτα σκληρής διαπραγμάτευσης ενώ βρέθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο όνομα του Ολλανδού σοσιαλδημοκράτη Φρανς Τίμερμανς, δεν βρέθηκε κοινός τόπος για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Έτσι η Ευρώπη και σήμερα θα προσπαθήσει να βρει τους επικεφαλής

της.

Στο κάδρο και η προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, να επιμείνουν στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν αποφάσισαν οι 8 προοδευτικοί πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ισπανικής Αντιπροσωπείας, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το βασικό μήνυμα που στέλνουν οι 8 προοδευτικοί πρωθυπουργοί είναι ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή στην προεδρία της Κομισιόν, μετά από 15 χρόνια που βρίσκεται συνεχώς που βρίσκεται πρόσωπο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Τονίζουν, επίσης, πως είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση που δεν θα ακυρώνει τη διαδικασία των Spitzenkandidaten και δεν θα έρχεται σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι συσχετισμοί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι 8 ηγέτες που συντάσσονται με τη θέση που έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), 7 με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) –με τον κ. Τσίπρα 8– και 7 με τους Φιλελεύθερους.

Έτσι, για πρώτη φορά το ΕΛΚ χάνει την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θεωρείται πιθανό το πέρασμα της προεδρίας της Κομισιόν στα χέρια των σοσιαλιστών μετά από 15 χρόνια.

«Στη συνάντηση με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Σκα Κέλερ συζητήσαμε για τη νέα ηγεσία της ΕΕ, καθώς και για τα επόμενα βήματα στη συνεργασία μας με τους Πράσινους στην Ευρώπη και την Ελλάδα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

The post Ευρώπη: Oλονύκτιο θρίλερ – Παραμένει ακέφαλη appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα