Σαν Σήμερα 1/7: Ο Δέλλας στέλνει την Ελλάδα στον τελικό του Euro (pic+vid)

10:51 1/7/2019 - Πηγή: Sportime

Σαν Σήμερα 1/7: 1 Ιουλίου του 2004 έδειχνε το ημερολόγιο, όταν η Εθνική Ελλάδας έδινε το πιο κρίσιμο παιχνίδι της ιστορίας της, μέχρι φυσικά το επόμενο.

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, έχοντας πετάξει έξω τους ήδη πρωταθλητές Ευρώπης, Γάλλους, από το Euro του 2004, αντιμετώπιζε την εξαιρετική Τσεχία, που είχε πρώτο… βιολί τον Πάβελ Νέντβετ.

Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, με την Ελλάδα

να θέλει να επικρατήσει, έχοντας κάνει πολύ μεγάλες εκπλήξεις στο θεσμό και να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι άρχισε με την Τσεχία να είναι καταιγιστική και την Εθνική μας να προσπαθεί να ισορροπήσει, ωστόσο να μη τα καταφέρνει.



Οι επιθέσεις γινόντουσαν κατά κύματα, με τους Ροζίσκι, Κόλερ και Νέντβετ, να κάνουν ότι θέλουν, αλλά να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Περίπου όμως στο 40’ τα πράγματα άλλαξαν, όταν ο άσος τότε της Γιουβέντους, τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Η Τσεχία έχασε αρκετά την επιθετικότητα της, ωστόσο συνέχιζε να προσπαθεί να σκοράρει, με τους Έλληνες διεθνής, να κρατάνε με κάθε τρόπο το μηδέν.

Σαν Σήμερα 1/7: Ο αγώνας τελείωσε στο 0-0, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση, όπου η Εθνική άρχισε να ανεβάζει στροφές και να χάνει ευκαιρίες, παρά την κούραση που είχε στα πόδια της.

Στο 105’ λοιπόν, μετά από μία προσπάθεια του Σεϊταρίδη,  η ομάδα μας κερδίζει κόρνερ. Ο κόσμος φωνάζει για ένα γκολ και οι παίκτες μας παίρνουν θέση μέσα στην περιοχή του Τσεχ.

Ο Βασίλης Τσιάρτας εκτελεί με το… μαγικό του αριστερό. Η μπάλα στο κεφάλι του Δέλλα και γκολ.

Παίκτες και πάγκος γίνονται ένα κουβάρι, με κανέναν να μην πιστεύει, ακόμα ένα θαύμα που κατάφερε να κάνει αυτή η ομάδα.

Ο διαιτητής μετά από λίγα δευτερόλεπτα σφυρίζει τη λήξη. Η Ελλάδα είναι στον τελικό του Euro. Μία νίκη μακριά από το να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας, Καραγκούνης, Μπασινάς (72′), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Βρύζας (91′), Χαριστέας / Γιαννακόπουλος (72′), Τσιάρτας (91′)

Τσεχία (Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόφσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροζίτσκι, Νέντβεντ (40′), Μπάρος, Ουιφαλούζι / Σμίτσερ (40′)

The post Σαν Σήμερα 1/7: Ο Δέλλας στέλνει την Ελλάδα στον τελικό του Euro (pic+vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα