Έβγαλε τα μάτια του ο Ολυμπιακός με τον Άρη, αλλά και πόσο να τον ψέξεις…

Ο Ολυμπιακός περίμενε ένα ματς παγίδα. Ο Άρης μπορούσε να του κόψει το πρωτάθλημα, όπως και το έκανε. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν δίστασε να βάλει αναπληρωματικούς με τον ΠΑΟΚ, για να έχει φρέσκους τους βασικούς του στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, δεν τον ήθελε.

Ήξεραν άπαντες στην ομάδα του Πειραιά τι τους περιμένει στη Θεσσαλονίκη. Μια ομάδα που θα… μασάει σίδερα. Πως ήθελε να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση; Με το να μπει δυνατά και να κυνηγήσει το γρήγορο γκολ. Αυτό έκανε από το πρώτο κιόλας λεπτό ο Ολυμπιακός.

Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Μόνο που η σούμα έβγαλε μόνο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, ένα δοκάρι και ένα ορθώς ακυρωθέν γκολ του Γιόβετιτς. Παρότι, οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ αιχμαλώτισαν τους αντιπάλους τους στη δική τους περιοχή το γκολ δεν ήρθε. Για την ακρίβεια, τα γκολ. Ακόμα και 0-3 μπορούσε να είναι το πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό.

Από τη στιγμή που αυτά τα παιχνίδια δεν τα βάζεις για… ύπνος τη στιγμή που πρέπει, εκείνη που νιώθεις πιο δυνατός, τότε έρχονται μπελάδες. Από εκεί που δεν το περιμένεις. Συγκεκριμένα, από ένα λάθος του Ντόι. Ο Ολυμπιακός έτρεξε, προσπάθησε, βρήκε ισοφάρισε νωρίς, αλλά η ανατροπή δεν ήρθε.

Ο Ολυμπιακός πήγε για μία ακόμα ανατροπή με Μεντιλίμπαρ, αλλά…

Το είχε πράξει με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και με τον Παναιτωλικό. Τρίτη φορά με τον Ισπανό τεχνικό δεν μπόρεσε να το κάνει. Ενδεχομένως επειδή σε σχέση με εκείνα τα ματς, κόντρα στον Άρη είχε παίξει εξ’ αρχής αρκετά καλά. Αυτή τη φορά, δεν είχε να βελτιώσει πολλά.

Ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ πάλεψε πολύ το παιχνίδι. Με παίκτες από τον πάγκο, με εσωτερικές αλλαγές, με παρεμβάσεις… Δεν (τον) ήθελε σε αυτό ματς.

Δεν είναι δυνατό να πιέζεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου για 90 λεπτά και να βγάζεις συνέχει ευκαιρίες. Διότι, ο Ολυμπιακός έκανε ακριβώς αυτό. Χωρίς σταματημό. Το έπραξε με επιτυχία. Απλώς στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, δεν έβγαλε τελικές φάσεις, με τις περισσότερες προσπάθειες να μένουν ημιτελείς. Πόσο να τον ψέξεις όμως γι’ αυτό;

Το πρωτάθλημα δεν χάθηκε σήμερα. Ακόμα και επί Μεντιλίμπαρ, οι ευκαιρίες ήταν με Παναθηναϊκος εντός και ΑΕΚ εκτός. Ειδικά στη Φιλαδέλφεια βάσει εμφάνισης…

ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα