Επίδειξη ισχύος του Βλαντιμίρ Πούτιν – Τι έβαλε να κάνουν τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πως επηρεάστηκε η Τουρκία

Επίδειξη ισχύος του Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς έβαλε να τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου να μπερδέψουν τα GPS των πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών.

Ξαφνικά, 2.309 πτήσεις της Ryanair και 1.368 αεροπλάνα της Wizz Air άρχισαν να καταγράφουν προβλήματα ενώ πετούσαν στην περιοχή της Βαλτικής.

Επίσης το ίδιο συνέβη και σε 82 πτήσεις της British Airways,

σε επτά πτήσεις της Jet2 και τέσσερις πτήσεις της EasyJet.

Τι είχε συμβεί; Ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έστελναν ψεύτικα σήματα σε πολιτικά αεροπλάνα, βάζοντάς του ψεύτικα εμπόδια τα οποία έπρεπε να αποφύγουν.

Επίδειξη ισχύος του Βλαντιμίρ Πούτιν – Τι έβαλε να κάνουν τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πως επηρεάστηκε η Τουρκία

Μάλιστα, σύμφωνα με τη SUN, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής με τον παγκόσμιο οργανισμό που εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρείες για την αντιμετώπιση της απειλής».

Στον χάρτη παρακάτω φαίνονται οι περιοχές που έχουν πραγματοποιηθεί οι περισσότερες ρωσικές επιθέσεις, με την Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία να είναι μέσα σε αυτές.

Μάλιστα το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι από αυτά που έχουν δεχτεί τον… περισσότερο ηλεκτρονικό πόλεμο από τους Ρώσους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Το Τρίγωνο των Βερμούδων του Ηνωμένου Βασιλείου – Πενήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 17 χρόνια

Αυτή η Τουρκάλα CEO έκανε έξαλλους τους Τούρκους με αυτό που είπε

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα