Εορτολόγιο Πέμπτη 2 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

03:01 2/1/2020 - Πηγή: Sportime

Εορτολόγιο Πέμπτη 2 Ιανουαρίου: Σήμερα η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Σιλβέστρου Πάπα της Ρώμης.

Με τη Δυτική Εκκλησία έχουμε κοινούς αρκετούς Αγίους, μέχρι το χωρισμό της από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Άγιος Σίλβεστρος, Πάπας Ρώμης.

Ο Άγιος Σίλβεστρος ήταν γιος του Ρουφίνου, γεννημένος στη Ρώμη και από μικρή ηλικία εισχωρεί στους κόλπους της Εκκλησίας. Σε ηλικία τριάντα χρόνων χειροτονείται από τον Πάπα Μαρκελίνο· γίνεται Πάπας το 314 μ.Χ. και διαδέχεται

τον Άγιο Μελχιάδη ή Μιλτιάδη (βλέπε 10 Απριλίου).

Ενδιαφέρθηκε και πολέμησε πολύ την αίρεση του Αρείου και θέσπισε τους λειτουργικούς κανόνες για τον καθαγιασμό του μύρου του αγίου χρίσματος. Αλλά μεταξύ των καλύτερων έργων του Πάπα Σιλβέστρου, ξεχωρίζει το έργο της μέριμνας για τη βιοτική συντήρηση των φτωχότερων κληρικών και των μοναχών γυναικών, ώστε οι άνθρωποι αυτοί της πνευματικής διακονίας και προσευχής να μην αποσπώνται από το κυρίως έργο τους.

Ο Άγιος Σίλβεστρος έκανε επίσης πολλά θαύματα με αποτέλεσμα να πιστέψουν στο Χριστό πολλοί άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ο Μέγας Κωνσταντίνος (βλέπε 21 Μαΐου) τον οποίο χειραγώγησε στην πίστη και εν συνεχεία τον βάπτισε.Με τη συμβουλή του Αγίου Σιλβέστρου, ο Μέγας Κωνσταντίνος ανήγειρε επτά ναούς, για να εορτάζονται οι εορτές του Σωτήρος Χριστού και των Αγίων Μαρτύρων. Απέδειξε ότι ο Ιησούς Χριστός και το έργο του είχαν προκηρυχθεί από το Νόμο της Παλαιάς Διαθήκης και έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο. Πολέμησε δε ιδιαίτερα τους αιρετικούς Δονατιστές και μεγάλυνε την Εκκλησία με την διδασκαλία των θείων δογμάτων.

Ο Άγιος Σίλβεστρος πέθανε ειρηνικά σε βαθιά γεράματα, την 31η Δεκεμβρίου του 335 μ.Χ.

Πηγή: Saint.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (2/1)

Εορτολόγιο Πέμπτη 2 Ιανουαρίου

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας ΡώμηςΆγιος Θεαγένης ιερομάρτυραςΌσιος Σεραφείμ του ΣαρώφΆγιος ΘεόπεμπτοςΑγία Θεοδότη μητέρα των Αγίων ΑναργύρωνΌσιος Μάρκος ο κωφόςΆγιος Βασίλειος μάρτυρας εξ ΆγκυραςΆγιος ΣέργιοςΆγιος ΘεόπιστοςΆγιος Κοσμάς ο Α’ Αρχιεπίσκοπος ΚωνσταντινούποληςΆγιος Γεώργιος (ή Ζώρζης ή Γκιουρτζής) ο ΊβηρΌσιος Σίλβεστρος Ρώσος της Λαύρας του ΚιέβουΆγιος Ισίδωρος ο ΙερομάρτυραςΟσία Ιουλιανή η ΔικαίαΌσιος Νείλος ο ΗγιασμένοςΌσιος Γεννάδιος Κερκύρας

Σήμερα γιορτάζουν

Σεραφείμ (Όχι βασική ημερομηνία)ΣιλβέστροςΣυλβέστρος

Σήμερα Πέμπτη 2 Ιανουαρίου ο ήλιος ανέτειλε στις 7:41π.μ. και θα δύσει στις 5:16μ.μ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Κάνε follow το Sportime στο Instagram και like στο Facebook

The post Εορτολόγιο Πέμπτη 2 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα