Ένοπλες Δυνάμεις: Oι ισραηλινοί πύραυλοι Spike NLOS κάνουν απόρθητο τον Έβρο

Ένοπλες Δυνάμεις: Oι ισραηλινοί πύραυλοι Spike NLOS κίνδυνος θάνατος για τα σχέδια των Τούρκων στον Έβρο.

Οι Τούρκοι διαφημίζουν ιδιαίτερα τo αμβίβιο όχημα ZAHA το οποίο, όπως λένε, κινείται σε νερό και στεριά και μεταφέρει στρατιώτες παντού.

Ελληνικά drones: Το μυστικό project Lotus για πέντε οπλισμένα UAV σε σμήνος στον αέρα

Ήδη έχουν παραγγελθεί 27 οχήματα ZAHA, για να αναπτυχθούν

εντός του πρώτου αεροπλανοφόρου της Τουρκίας, του TCG Anatolia. Πρόκειται για ένα νέο αμφίβιο θωρακισμένο όχημα που αναπτύχθηκε από την τουρκική FNSS Savunma Sistemleri.

Το όχημα προορίζεται να βοηθήσει τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια αμφιβίων επιχειρήσεων (σ.σ. θα μπορούσε να είναι εισβολή σε νησιά).

Το αμφίβιο όχημα νέας γενιάς διαθέτει αδιάβροχο κύτος, πλήρως σφραγισμένο και μπορεί να κινηθεί τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά.

Η μέγιστη ταχύτητα αμφίβιου του οχήματος είναι επτά κόμβοι, ενώ η μέγιστη ταχύτητα δρόμου είναι 70 χλμ/ώρα.

Ένας τηλεχειριζόμενος πυργίσκος είναι τοποθετημένος στην οροφή του οχήματος. Μπορεί να οπλιστεί με πολυβόλο 12,7 mm και αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων 40 mm (AGL).

Toυρκία: Σοκαριστικό! Δεν μπορεί να πετάξει τα F-16 της γι αυτό πήρε τους S-400

Το Zaha MAV μπορεί να επανδρωθεί από πλήρωμα τριών μελών και να μεταφέρει έως 18 στρατιώτες, ενώ οι Τούρκοι σκοπεύουν να το αναπτύξουν και στον Έβρο.

Η ύπαρξη των συγκεκριμένων οχημάτων κάνει απαραίτητη την αγορά από την Ελλάδα των Spike NLOS.

Η Ελλάδα θέλει το Ισραήλ να εκσυγχρονίσει την αεροπορική του δύναμη, με την Αθήνα να βρίσκεται λίγο πριν την υπογραφή για την αγορά των δολοφονικών ισραηλινών πυραύλων SPIKE NLOS.

Όπως έγραφε το sportime.gr, ήδη από τις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το mk.ru «oι ελληνικές αρχές, εν μέσω εδαφικών διαφορών με την Τουρκία, διαπραγματεύονται με την Ιερουσαλήμ σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας».

Οι Ρώσοι επικαλούνταν το calcalist.co.il, το οποίο σημείωνε πως «η Αθήνα διαπραγματεύεται με την ισραηλινή Elbit Maarahot σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων Apache και την αγορά πυραύλων SPIKE NLOS».

Στο ΓΕΣ εξετάζουν κάθε πτυχή συνεργασίας με την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία, με το ενδιαφέρον των ελληνικών δυνάμεων για το πυραυλικό σύστημα SPIKE NLOS να επιβεβαιώνονται και από δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου.

Τουρκία: Η Ελλάδα έστειλε δυο ισραηλινά drones Ηeron στην Σκύρο – Τρέμει τους Ισραηλινούς

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη των ελληνικών αρχών με εκπροσώπους της εταιρείας παραγωγής του πυραυλικού συστήματος αλλά και της εταιρείας PLASAN που έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά απόκτησης της ΕΛΒΟ.

Τα αντιαρματικά βλήματα Spike της ισραηλινής Rafael με εμβέλεια από 800 μέτρα έως 25 χλμ. είναι ένας game changer που δεν περνά απαρατήρητος από τους Έλληνες αξιωματούχους.

Τα βλήματα αυτά μπορούν να είναι φορητά σε οχήματα, επιθετικά ελικόπτερα, ταχύπλοα, ενώ διαθέτουν ηλεκτροπτικό σύστημα καθοδήγησης (E/O) ή σύστημα καθοδήγησης οπτικών ινών (F/O).

Heron: Οπλισμένα τα ισραηλινά drones στην Ελλάδα με Spike ΝLOS όπως στην Ινδία;

Το Spike-NLOS με εμβέλεια άνω των 25.000 μέτρων (σ.σ. ενώ όλοι οι άλλοι πύραυλοι έχουν εμβέλεια 8-10 χλμ.) έχει πιστοποιηθεί για τα Apache ενώ μπορεί να πιστοποιηθούν και για τα Kiwova, τα οποία διαθέτει η Ελλάδα και να γίνουν ο απόλυτος κυνηγός των τουρκικών drones.

Το άρθρο Ένοπλες Δυνάμεις: Oι ισραηλινοί πύραυλοι Spike NLOS κάνουν απόρθητο τον Έβρο εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα