Ένα ιστορικό ξεκίνημα της σεζόν για το MotoGP με κενά ρεκόρ μεταξύ των αναβατών

MotoGP κενά ρεκόρ: Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων αναβατών στον τερματισμό κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε αγώνων μιας σεζόν MotoGP δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή όσο το 2024.

Οι πρώτοι πέντε αγώνες της σεζόν MotoGP 2024 κατέστησαν δυνατό να σηματοδοτηθεί η ιστορία του κλάδου με τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα τους. Στην πραγματικότητα, υπολογίστηκε ότι η μέση διαφορά μεταξύ του νικητή και του πλησιέστερου διώκτη του στον τερματισμό ήταν η μικρότερη από τη δημιουργία της κατηγορίας το 2002.

Μεταξύ του GP του Κατάρ και εκείνου της

Γαλλίας, ο νικητής άφησε τον πρώτο του αντίπαλο μόνο με περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο σε δύο περιπτώσεις. Εάν ορισμένες συναντήσεις ήταν πιο συναρπαστικές από άλλες στον τελευταίο γύρο, η πρόσθεση των χάσματος μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου διαιρούμενου με τον συνολικό αριθμό των αμφισβητούμενων γεγονότων μας δίνει ένα μέσο χάσμα 0,951 χιλιοστών.

MotoGP κενά ρεκόρ: Ένα νούμερο που καθιστά δυνατή την υπέρβαση του ρεκόρ του 2002, κατά 1.259 δευτερόλεπτα. Μετρώντας το 2024, μόνο πέντε σεζόν στην εποχή του MotoGP έχουν δει αυτόν τον μέσο όρο να πέφτει κάτω από το σημάδι των δύο δευτερολέπτων. Εκτός από τις δύο ημερομηνίες που αναφέρθηκαν ήδη, αυτό ίσχυε ήδη το 2004, το 2006 και το 2014.

Αυτό το στατιστικό αντικατοπτρίζει την τρέχουσα ανταγωνιστικότητα του κλάδου. Μεταξύ των ρεκόρ προσέλευσης και των μαχών μέχρι τις τελευταίες στιγμές για τη νίκη, η τρέχουσα εκστρατεία έχει ήδη δει οδηγούς από τρεις ομάδες – και δύο διαφορετικούς κατασκευαστές – να ανεβαίνουν στην κορυφή του βάθρου.

Μέχρι στιγμής, η πιο κοντινή διαφορά μεταξύ των δύο κορυφαίων στην καρό σημαία καταγράφηκε στο γαλλικό GP. Ενώ βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Maverick Vinales κατάφερε να ξεπεράσει τον Pedro Acosta κατά 1,7 δευτερόλεπτα, για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κενό της σεζόν μεταξύ των δύο πρώτων οδηγών σε έναν αγώνα.

MotoGP κενά ρεκόρ: Τα κενά στον τερματισμό μεταξύ των δύο πρώτων το 2024:

GP Κατάρ: Francesco Bagnaia – Brad Binder (+ 1.329)GP Πορτογαλίας: Χόρχε Μαρτίν – Ενέα Μπαστιανίνι (+ 0,882)GP της Αμερικής: Maverick Vinales – Pedro Acosta (+ 1.728)Γκραν Πρι Ισπανίας: Francesco Bagnaia – Marc Marquez (+ 0,372)GP Γαλλίας: Jorge Martin – Marc Marquez (+ 0,446)

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα