«We love you Giannis» (video)

Μετά την κατάκτηση της ABA League με… σκούπα (3-0) επί της Παρτίζαν, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δέχθηκε την αμέριστη αγάπη από τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι του τραγουδούσαν “we love you Giannis”. Αυτή η νίκη δεν ήταν μόνο ένας τίτλος, αλλά σηματοδότησε και πολλές ιστορικές πρωτιές. Ο Έλληνας τεχνικός έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που κατάφερε να νικήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έξι συνεχόμενες φορές, ένα κατόρθωμα που αναγνωρίζεται ως εξαιρετικά σημαντικό στο

ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Σφαιρόπουλος, στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, οδήγησε την ομάδα του Βελιγραδίου σε μια ιστορική “σκούπα” επί της Παρτίζαν στους τελικούς της ABA Liga, με την τρίτη και αποφασιστική νίκη να έρχεται με σκορ 82-76. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Ερυθρού Αστέρα που κατάφερε να νικήσει την Παρτίζαν σε έξι διαδοχικές αναμετρήσεις, επιτυγχάνοντας έτσι μια καθοριστική κυριαρχία επί του μεγάλου αντιπάλου τους.

Οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα δεν παρέλειψαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στον Σφαιρόπουλο. Μετά το τέλος του τρίτου αγώνα, που σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα άρχισαν να τραγουδούν “we love you Giannis”, δείχνοντας έτσι την αγάπη και την εκτίμησή τους για τον προπονητή που τους οδήγησε στην κορυφή.

Η επιτυχία αυτή δεν είναι μόνο σημαντική για τον Σφαιρόπουλο προσωπικά, αλλά και για τον Ερυθρό Αστέρα, που κατάφερε να κυριαρχήσει σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές λίγκες της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα