Champions League: Κορυφή για Μάντσεστερ Σίτι, γκέλα για Παρί στο φινάλε

Μια ακόμα βραδιά Champions League, όπου δεν έκαναν όλα τα φαβορί το χρέος τους. Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε, όχι όμως και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Τι κι αν ο Τζον Στόουνς έβαλε προς στιγμήν σε περιπέτειες τη Μάντσεστερ Σίτι; Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, με το γνωστό τίκι τάκα ανέκτησε

γρήγορα τα ηνία του παιχνιδιού κόντρα στην Μπριζ, φτάνοντας στην τρίτη της νίκη στον 1ο όμιλο (4-1).

Ο Φιλ Φόντεν έσπρωξε απαλά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 (15΄), ενώ λίγο αργότερα ο Βρετανός μπακ των «πολιτών» ισοφάρισε άθελά του με αυτογκόλ.

Το ημίχρονο λειτούργησε ευεργετικά για τους Άγγλους, οι οποίοι μπήκαν αποφασισμένοι για να στήσουν πάρτι ανάλογο μ’εκείνο στο Βέλγιο. Πράγματι, ο Ριγιάντ Μαχρέζ σημείωσε το 2-1 (54΄), ενώ και ο Ραχίμ Στέρλινγκ συμμετείχε στον χορό των τερμάτων.

Ο 26χρονος πέρασε αλλαγή και στιγμές αργότερα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 (72΄). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, στις καθυστερήσεις (90+1΄). Η Μπριζ περιορίστηκε σε ρόλο θεατή και οι «πολίτες» είναι πλέον ένα βήμα μακριά από την επικύρωση της πρόκρισης.


Champions League: Την πάτησε η Παρί – Δεν έφταναν οι Ντοναρούμα και Βαϊνάλντουμ

Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν πολύ νωθρά και μάλιστα παραλίγο να το πληρώσουν κόντρα στη Λειψία. Οι «ταύροι» άνοιξαν το σκορ στο 8΄ με τον Κριστοφέρ Ενκουνκού, ο οποίος συνέχισε καυτός στον θεσμό.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Μαρς είχαν την ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους. Ωστόσο, ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα έσωσε τους Γάλλους με μια απίθανη επέμβαση πέναλτι.

Μοιραίος για τους Γερμανούς, ο Αντρέ Σίλβα, ο οποίος βαραίνεται με την κακή εκτέλεση. Τα μεγαθήρια, όταν μπορείς, τα σκοτώνεις. Κι αφού πέρασε το θυελλώδες πρώτο εικοσάλεπτο για την Παρί, ανέλαβε δράση ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ.

Ο Ολλανδός είχε ακούσει πολλά για την μεγάλη περίοδο προσαρμογής του στο Παρίσι. Να όμως που τελικά βγήκε μπροστά και πήρε την ομάδα του Ποτσετίνο στους ώμους του. Στο 21′  ισοφάρισε, ενώ πριν το ημίχρονο έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με κεφαλιά (40΄).

Βέβαια, παρά τα δύο γκολ, η Λειψία δεν το έβαλε κάτω και πίεσε πολύ για να φέρει εκ νέου την ισορροπία στο ματς. Ο Ντοναρούμα όμως είχε ζεσταθεί για τα καλά και σταματούσε κάθε ενέργεια των «ταύρων». Ή, σχεδόν κάθε ενέργεια. Διότι στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η Λειψία, ο Ιταλός γκολκίπερ, ενώ έπεσε σωστά, δεν κατόρθωσε να βγάλει το χτύπημα του Ζομποζλάι.

Έτσι, η Παρί Σεν Ζερμέν, όχι μόνο δεν κλείδωσε την πρόκρισή της στους «16» του Champions League, αλλά έχασε και την πρωτιά στον όμιλο. Πλέον, αυτή θα παιχτεί στο Μάντσεστερ, στο ματς με τη Σίτι.

Όσο για την Μπριζ, οι Βέλγοι ελπίζουν στην υπέρβαση.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα