Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι άρχισαν να παράγουν drone με αυτόματο πολυβόλο

Ελληνοτουρκικά: Το πρώτο οπλισμένο σύστημα drone από την τουρκική εταιρία Songar επιτάχυνε τα βήματά του προς τις εξαγωγές.

Η Asisguard παρουσίασε τα προϊόντα και τις δυνατότητές της στην έκθεση SAHA EXPO Defense and Aviation Hybrid Fair.

Μία έκθεση που διοργανώθηκε από το μεγαλύτερο βιομηχανικό cluster της χώρας, το SAHA Istanbul, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μουσταφά Μπαρίς Ντουζγκούμ,

γενικός διευθυντής της Asisguard, έκανε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα aa.com.tr.

Συγκεκριμένα είπε ότι παρέδωσαν το Songar σε τέσσερις διαφορετικές δυνάμεις στην Τουρκία και ότι τα οχήματα είναι σε χρήση με αυτό το drone – πολυβόλο.

Ελληνοτουρκικά: Στόχος οι μαζικές πωλήσεις του τουρκικού drone

«Καθώς προσθέτουμε νέα φορτία όπλων στην πλατφόρμα, τα προώθησαν στην Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών για να τα προσθέσουν στο απόθεμα και είπαν ότι έγιναν δεκτά θετικά.

Χρησιμοποιείται επίσης ωφέλιμο φορτίο και το έχουμε θέσει σε λειτουργία για τις δυνάμεις ασφαλείας μας.

Στόχος μας δεν είναι να πουλήσουμε περισσότερα από ένα drone.

Με ένα μόνο drone, θέλουμε να φέρουμε διαφορετικά ωφέλιμα φορτία στις δυνάμεις ασφαλείας σύμφωνα με την έννοια του χρήση.

Το δεύτερο βήμα ήταν η ρίψη βομβών. Επί του παρόντος, μία από τις δυνάμεις μας χρησιμοποιεί τον εκτοξευτήρα βομβών μας», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, μετά και το βήμα της παραγωγής S-400, η Τουρκία δημιουργεί ένα ακόμα όπλο με ομπρέλα την εθνική της ασφάλεια. Κίνηση που μόνο ως ανησυχητικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει επιδιώξει να πορεύεται προς αυτήν την κατεύθυνση στο στρατιωτικό σκέλος, μιας και  έχει περιορισμένες αμυντικές επιλογές για αγορές από το εξωτερικό.

Να θυμίσουμε ότι οι αμυντικές εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν από 248.000.000 δολάρια το 2002 σε περισσότερα από 3.000.000.000 δολάρια το 2019.

Οι τουρκικές εταιρείες στρατιωτικής βιομηχανίας καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στους καταλόγους με τις καλύτερες στρατιωτικές εταιρείες του κόσμου.

ASELSANBaykarFNSSHAVELSAN

συγκαταλέγονται στις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα τους.

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα