Ελληνοτουρκικα: Οι Ρώσοι δολοφόνοι της Ελλάδας του τουρκικού Bayraktar

Ελληνοτουρκικα: Τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα Tor-M2KM (μικρής εμβέλειας) και Buk-M2E (μεσαίας εμβέλειας) μπορούν να καταστρέψουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs), ιδίως το τούρκικο Bayraktar TB2 αναφέρει ρωσική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση της εφημερίδας το Tor-M2KM«”εντοπίζει ταυτόχρονα 48 στόχους, παρακολουθεί τους δέκα και καστρέφει τους τέσσερις» με αποτέλεσμα το Bayraktar TB2 να μην «έχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει, μόλις εισέλθει στη ζώνη δράσεις αυτού του SAM».

Ελληνοτουρκικά: Πώς η Ελλάδα

θα καθηλώσει την Τουρκία

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, το πυραυλικό σύστημα άμυνας της Sosna, είναι ικανό να ανιχνεύει αεροσκάφη σε απόσταση 30 χιλιομέτρων και πυραύλους cruise και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 12 χιλιόμετρα σε ύψος πτήσης ακόμα και 5 μέτρα από το έδαφος» αναφέρει η εφημερίδα.

Το Tor-M2KM έχει δυνατότητα για την άμεση ανταλλαγή δεδομένων με τα συστήματα S-300.

Η Ελλάδα διαθέτει 25 αυτοκινούμενα συστήματα κατευθυνόμενων βλημάτων Tor-M1, μικρού βεληνεκούς, μέγιστου βεληνεκούς 12 χιλιομέτρων, με πάνω από 600 βλήματα και αντίστοιχα πολύ καλές επιδόσεις απέναντι στον όποιο κίνδυνο προκύψει από την παρουσία τουρκικών drones.

Υπάρχουν σκέψεις για την αναβάθμιση των Tor-M1, με τις ελληνικές αρχές να προκρίνουν για την ώρα την αναβάθμιση των επίσης ρωσικών S-300.

Το άρθρο Ελληνοτουρκικα: Οι Ρώσοι δολοφόνοι της Ελλάδας του τουρκικού Bayraktar εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα