Ελληνοτουρκικά: Ο όρος για την Ελλάδα στα τουρκικά F-16 από τις ΗΠΑ που έχει τσαντίσει την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Ο όρος για τα τουρκικά F-16 από τις ΗΠΑ που έχει τσαντίσει την Τουρκία δεν αναμένεται να λείπει από την συμφωνία που ετοιμάζει η Ουάσιγκτον.

Ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Κογκρέσου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άλαν Μακόφσκι χαρακτήρισε την διαδικασία παράδοσης των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία ως κρίσιμη καθώς όπως σημείωσε, τα μέλη του Κογκρέσου μπορεί να μην πουν «ναι» στην Τουρκία.

Ο λόγος είναι ότι

οι γερουσιαστές, πιθανά, να συνεχίσουν να θέλουν εγγυήσεις ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν τα νέα F-16 της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους Τούρκους, το αρμενικό, το ελληνικό και το ινδουιστικό λόμπι στο Κογκρέσο, που αυτοπροσδιορίζονται ως ο συνασπισμός «No Fighter Jets for Turkey», ζήτησαν μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση των τελικών λεπτομερειών σχετικά με την πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι χρησιμοποίησε την έγκριση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας ως διαπραγματευτικό χαρτί με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά αμερικανικών αεροσκαφών.

Πηγή geostratigika.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα