Δώνης: Οι προσδοκίες για το ντέρμπι της Τούμπας

Δώνης: Ανέλυσε τις προσδοκίες που έχει από τους παίκτες του εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στην καθιερωμένη συνέντευξη που παραχωρεί πριν από τα ματς πρωταθλήματος.

Καλή αμυντική λειτουργία, συνοχή, αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια.

Το τρίπτυχο που θέλει, κατά κύριο λόγο, να δει από τους ποδοσφαιριστές του ο Γιώργος Δώνης στο ματς της Τούμπας.

Προφανώς, το όνομα του αντιπάλου δεν επηρεάζει την

προσέγγιση του τεχνικού του Παναθηναϊκού, διότι όπως είπε στη Nova «ο τρόπος που λειτουργούμε είναι συγκεκριμένος, αναλύουμε τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας και αυτό που έχω πει στα παιδιά είναι ότι από τη στιγμή που φαίνεται ότι η χρονιά μας είναι δύσκολη, με την έννοια ότι ακόμα και σε αγώνες που ήμασταν πολύ καλοί, δεν καταφέραμε να νικήσουμε, θα πρέπει να μπαίνουμε σε μια διαδικασία παιχνιδιού που θα το αντιμετωπίζουμε ως το ένα και το μοναδικό».

Φυσικά, ο Δώνης δεν υποβαθμίζει τον ΠΑΟΚ: «Ξέρουμε ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα και η φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με πέρυσι. Ειδικά ο τρόπος ανάπτυξης είναι διαφορετικός, με τον τρόπο που επιτίθεται και με τους παίκτες που βάζει στις άλλες ζώνες. Πρέπει να συμπεριφερθούμε καλά και αμυντικά, να έχουμε πολύ καλή συνοχή ως ομάδα, αλλά και να δείξουμε τον ίδιο βαθμό αυτοπεποίθησης που δείχνουμε στα περισσότερα παιχνίδια με τη μπάλα στα πόδια.

Θα σκεφτούμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι ένα μοναδικό παιχνίδι που μπορεί να μας δώσει έναν ή τρεις βαθμούς και θα πρέπει να το παλέψουμε, γιατί από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής έχουμε μείνει αρκετά πίσω και θέλουμε προς το τέλος της σεζόν να έχουμε πιθανότητες για να είμαστε στην εξάδα».

Δεν σκέφτεται την… καταστροφή ο Δώνης

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις πτέρυγες, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε μόνο σε ένα σημείο, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει υψηλή ποιότητα ποδοσφαιριστών και στον άξονα και στα άκρα. Ο σέντερ φορ που θα επιλεγεί ή και τα δύο κεντρικά του χαφ έχουν ποιότητα για να μπουν στις δύο άλλες ζώνες και να μεταφέρουν την μπάλα.

Εμείς πρέπει να έχουμε πολύ καλή συνοχή, να είναι πολύ επιθετικό το μαρκάρισμα μας και επειδή είμαστε μια ομάδα που δεν μπορεί να σκέφτεται πώς μπορεί να καταστρέψει ένα παιχνίδι, γιατί δεν είναι η λογική μας, θέλουμε από τη δική μας πλευρά και όταν έχουμε τη μπάλα στα πόδια, να βρούμε τον τρόπο για να βάλουμε δύσκολα στον αντίπαλο».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Δώνης: Οι προσδοκίες για το ντέρμπι της Τούμπας appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα