Δημήτρης Νατσιός: Ο δυναμικός ελληνισμός του εξωτερικού πολλές φορές μας διδάσκει και μας παραδίδει μαθήματα φιλοπατρίας

Ο απόδημος ελληνισμός είναι αδέλφια μας και σάρξ εκ της σαρκός μας αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος με φόντο το τριήμερο εκδηλώσεων της ομογένειας της Γερμανίας όπου βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΙΚΗΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κινήματος Δημήτριο Νατσιό.

Στην αντιπροσωπεία του κόμματος συμμετείχαν ο βουλευτής Αχαϊας Σπυρίδωνας Τσιρώνης, υπεύθυνης της ΝΙΚΗΣ για τον Απόδημο Ελληνισμό και ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Βορύλλας.

«Βλέπουμε τον ενθουσιασμό του κόσμου, την εθνική ανάταση και έξαρση.

Είναι αυτό που πολλές φορές δεν το συναντούμε στην Ελλάδα. Αλλά επαναλαμβάνω ο ελληνισμός, ο δυναμικός ελληνισμός του εξωτερικού πολλές φορές μας διδάσκει και μας παραδίδει μαθήματα φιλοπατρίας», σημείωσε φανερά συγκινημένος ο Δημήτρης Νατσιός.

Δημήτρης Νατσιός: Ο δυναμικός ελληνισμός του εξωτερικού πολλές φορές μας διδάσκει και μας παραδίδει μαθήματα φιλοπατρίας

Η εκδήλωση έλαβε μέρος στην Στουτγκάρδη, στο κρατίδιο της Βάδησ-Βυρτεμβέργης, όπου ζουν πάνω από 150.000 Έλληνες, μάλιστα στην παρέλαση βρέθηκαν πάνω από 10.000 ομογενείς.

«Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά εδώ στη Γερμανία αλλά και όπου ζουν Έλληνες. Η πραγματική αγνή αγάπη για την Άγια πατρίδα μας ξεχειλίζει από τις ψυχές αυτές και μας δείχνει το δρόμο πώς μπορούμε να ανεβάσουμε ξανά την Ελλάδα εκεί που της αξίζει», δήλωσε ο Ανδρέας Βορύλλας.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης όταν Ελληνίδες μητέρες εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρη Νατσιό, τους προβληματισμούς τους για την έλλειψη Ελλήνων δασκάλων για τα ελληνόπουλα στη Γερμανία καθώς και για την έλλειψη ελληνορθόδοξης παιδείας.

Να σημειωθεί πως την περασμένη Πέμπτη, σε συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο και βουλευτή Λάρισας της ΝΙΚΗΣ Γεώργιο Ρούντα, παρέδωσε το υπόμνημα με στόχο τη βελτίωση της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα και στους αποδήμους.

Η ΝΙΚΗ στηρίζει την διευρυμένη ψήφο των ομογενών, ζητώντας η ψηφοφορία στο εξωτερικό να πραγματοποιείται την ίδια ημέρα Κυριακή που διενεργείται και στο εσωτερικό της χώρας και η καταμέτρηση να γίνεται επιτόπου στο εξωτερικό και οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια να έρχονται στην Ελλάδα την επομένη μέρα για επανέλεγχο.

Επίσης έχει ζητηθεί η αύξηση του αριθμού των εκλογικών κέντρων της ομογένειας για την αποφυγή πολυέξοδων μετακινήσεων των ψηφοφόρων και ο απόδημος ελληνισμός να έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, με έναν σταθερό αριθμό βουλευτών από κάθε ήπειρο.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα