F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Τα νέα των ομάδων

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Σημειώσεις προκριματικών ομάδων – Ferrari

Ο Charles Leclerc θα ξεκινήσει το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Κυριακής, το οποίο ξεκινά στις 14:00 τοπική ώρα (21 CEST) στο Circuit of the Americas , από την pole position.

Είναι το 21ο pole του Μονεγάσκου και το 247ο για τη Ferrari, ενώ ο συμπαίκτης του Carlos Sainz εξασφάλισε θέση στη δεύτερη σειρά, στην τέταρτη, λιγότερο από το ένα δέκατο από την πρώτη σειρά.

Όπως είναι πλέον ο κανόνας για τα Σαββατοκύριακα της Sprint,

η ομάδα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις εργασίες προετοιμασίας που διεξήχθησαν πίσω στο Μαρανέλο, έτσι ώστε οι οδηγοί να ήταν ευχαριστημένοι με την ισορροπία του αυτοκινήτου από την ελεύθερη προπόνηση. Ο Charles και ο Carlos πέρασαν εύκολα στην τελική φάση, ο καθένας με δύο σετ νέων ελαστικών Soft διαθέσιμα. Στην πρώτη του διαδρομή, ο Leclerc πήρε την προσωρινή pole σε 1’34″829 πριν την εξασφαλίσει οριστικά στη δεύτερη διαδρομή του με 1’34″723. Ο Carlos πάλεψε επίσης με τα χιλιοστά του δευτερολέπτου και σημείωσε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, 92 χιλιοστά από την πρώτη σειρά.

Το αύριο δίνεται εξ ολοκλήρου στον αγώνα των 100 χιλιομέτρων, με το Shootout να ξεκινάει στις 12.30 τοπικά (19.30 CEST) και τον 19 γύρο Sprint να ξεκινά στις 17:00 (24 CEST). Ο αυριανός αγώνας θα πρέπει να παράγει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον ρυθμό αγώνα, κάτι που δεν ήταν δυνατό σήμερα με τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο πίστας.

Charles Leclerc: Τα Σαββατοκύριακα του Sprint, είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά, ξεκινώντας από τον FP1. Κάναμε εξαιρετική δουλειά ως ομάδα για να προετοιμάσουμε το μονοθέσιο και έτσι αισθανόμασταν καλά να οδηγούμε από την αρχή καθώς και σε όλες τις φάσεις των προκριματικών.

Ο γύρος μου στο Q3 ήταν καλός και είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς μου αρέσουν οι αγώνες σε αυτή την πίστα και η ατμόσφαιρα σε αυτή την πόλη είναι εκπληκτική. Αύριο, ξεκινάμε ξανά από το μηδέν, με όλη την ημέρα να δίνεται στο Sprint, αλλά προς το παρόν μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την pole position για την Κυριακή.

Carlos Sainz : Δεν ήταν κακή πρόκριση. Δυσκολεύτηκα λίγο στον τελικό τομέα, οπότε αύριο θα προσπαθήσω να βελτιωθώ εκεί. Ο υπόλοιπος γύρος ένιωσα λίγο πολύ εντάξει και φαίνεται ότι είμαστε σε αξιοπρεπή φόρμα.

Συγχαρητήρια στον Τσαρλς για την κατάκτηση του pole για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε μερικούς καλούς βαθμούς όλο το Σαββατοκύριακο.

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Σημειώσεις ομάδας προκριματικών – McLaren

Λάντο Νόρις: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το P2, ο ρυθμός στο μονοθέσιο ήταν υπέροχος και έκανα έναν καλό γύρο για να ανέβω στην πρώτη σειρά την Κυριακή.

“Υπήρχε ίσως λίγο περισσότερο σε αυτό, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Charles [Leclerc] θα το σκέφτεται επίσης, οπότε γενικά είμαι ευχαριστημένος με την πρόκριση. Έχουμε άλλη μια ευκαιρία να σημειώσουμε ένα καλό αποτέλεσμα και σημαντικούς βαθμούς αύριο. οπότε θα στρέψουμε την εστίασή μας σε αυτό τώρα και θα στοχεύσουμε να πάμε ένα καλύτερο στο Sprint.”

Oscar Piastri: “Δεν είναι η καλύτερη πρόκρισή μου. Ο ρυθμός στο μονοθέσιο ήταν αρκετά δυνατός, απλά δεν τα κατάφερα. Θα προσπαθήσουμε ξανά αύριο. Ο ρυθμός που έχουμε είναι αρκετά σταθερός, οπότε αν αφήσουμε έξω τα λάθη, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο Sprint Shootout αύριο».

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Σημειώσεις προκριματικών ομάδων – Alfa Romeo

Η Alfa Romeo F1 Team Stake σημείωσε καλή απόδοση στα προκριματικά για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, με τους Zhou Guanyu και Valtteri Bottas στη 12η και 13η θέση αντίστοιχα, χάνοντας ελάχιστα μια θέση στο τρίτο τρίμηνο.

Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν απόδειξη της καλής δουλειάς που έκανε η ομάδα, η οποία έστησε τα C43 των οδηγών μετά από μία ώρα προπόνησης πριν από την πρόκριση στο Circuit of the Americas .

Η ομάδα θα κληθεί τώρα για άλλη μια θετική απόδοση στο αυριανό Sprint Shootout και Sprint, μια επιπλέον ευκαιρία για να κερδίσει πόντους πριν από το κύριο γεγονός, το Grand Prix της Κυριακής.

Alessandro Alunni Bravi, εκπρόσωπος της ομάδας: “Σήμερα ήταν μια θετική προκριματική συνεδρία για εμάς, ακόμη και πέρα ​​από τις αρχικές μας προσδοκίες απόδοσης σε αυτό το κομμάτι. Αυτό είναι απόδειξη ότι η τελευταία αναβάθμιση που φέραμε αυτό το Σαββατοκύριακο λειτουργεί και μας επέτρεψε να κάνουμε Ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Φυσικά, υπάρχει μια ελαφρά γλυκόπικρη γεύση στα σημερινά αποτελέσματα, καθώς πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη και στο 3ο τρίμηνο. Ωστόσο, πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλη την ομάδα, που μπόρεσε να κάνει γρήγορα ισχυρά κέρδη από τη δωρεάν εξάσκηση, δουλεύοντας σκληρά για να βάλουμε τους δύο οδηγούς μας στην κατάσταση να προσφέρουν μια ισχυρή απόδοση κατατακτήριων, καθώς και στους Valtteri και Zhou, για τη θετική δουλειά που έγινε στην πίστα. Το σημερινό αποτέλεσμα μας φέρνει σε ευνοϊκή θέση για να φέρουμε ακόμα πιο δυνατά αποτελέσματα την Κυριακή , καθώς και στην αυριανή αυτόνομη εκδήλωση Sprint.”

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Σημειώσεις προκριματικών ομάδων – Red Bull

Max Verstappen: «Ήταν κρίμα που έχασα την pole με τον διαγραμμένο γύρο μου, αλλά ήξερα ότι στη στροφή 19 θα ήταν μια στενή κλήση.

“Έκανα ένα λάθος στη στροφή 1, οπότε έπρεπε να πιέσω πραγματικά για τον υπόλοιπο γύρο, δεν υποστράφηκα ή τίποτα, απλώς προσπάθησα πραγματικά να μεγιστοποιήσω τη γωνία και το έκρινα λάθος. Τα περιθώρια είναι πολύ καλά όταν πιέζεις μέχρι το όριο. Φυσικά, είναι ατυχές, αλλά κάνει τον αγώνα της Κυριακής πιο ευχάριστο. Τώρα η εστίασή μας στρέφεται στον αγώνα Sprint αύριο, θέλουμε να κερδίσουμε αυτόν και τον αγώνα της Κυριακής. Είναι ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο και μπορούν να συμβούν πολλά, εγώ Θα διασκεδάσω εκεί έξω, αυτό είναι σίγουρο».

Sergio Perez: “Δεν ήταν κάτι απλό εκεί έξω σήμερα. Παλεύω με την ισορροπία από τη χαμηλή ταχύτητα στην υψηλή ταχύτητα, ειδικά στη χαμηλή ταχύτητα, είχαμε κάνει κάποιες αλλαγές που μάλλον δεν μας βοήθησαν στον τρόπο σκέφτηκα. Τα περιθώρια ήταν τόσο στενά σήμερα που ένα δέκατο θα έκανε την πρόκρισή σας τόσο διαφορετική, αλλά είμαστε σε λάθος πλευρά. Ας ελπίσουμε ότι αύριο θα έχουμε καλύτερο Sprint Shootout και μετά να πάρουμε κάποιους βαθμούς στο ταμπλό, περιμένουμε μερικούς αλλαγές στις συνθήκες, θα έχει πολύ άνεμο τριγύρω».

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Σημειώσεις προκριματικών ομάδων – Aston Martin

Fernando Alonso: «Δεν είναι ιδανικό για εμάς κατατακτήριες με τα δύο μονοθέσια εκτός Q1.

“Υπήρχε πολλή κίνηση σήμερα και ολοκληρώσαμε τον έξω γύρο μας με περίπου ένα δευτερόλεπτο μέχρι την καρό σημαία. Ξεκινήσαμε πολύ κοντά στα μονοθέσια μπροστά. Δεν νομίζω ότι αυτό βοήθησε. Ήταν πολύ κοντά ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα με λίγα μόνο δέκατα να είναι η διαφορά. Είχαμε έναν δύσκολο ΠΠ1 με ορισμένα προβλήματα και δεν μπορέσαμε να βελτιστοποιήσουμε το νέο πακέτο που φέραμε στο Ώστιν. Είμαστε στο parc fermé τώρα, οπότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο, ελπίζουμε μια πιο καθαρή μέρα».

Lance Stroll : “Το να μπω στους Προκριματικούς με μόνο πέντε γύρους στο FP1 ήταν πάντα μια πρόκληση, αλλά στην πραγματικότητα ένιωσα ότι κατάφερα να αντιμετωπίσω το AMR23 πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα σήμερα ήταν ότι απλά δεν είχαμε τον ρυθμό. Ελπίζαμε για λίγο περισσότερο, επομένως είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα, αλλά αυτή είναι μια καλή πίστα για να αγωνιστούμε και οι προσπεράσεις είναι δυνατές, οπότε θα υπάρξουν ευκαιρίες την Κυριακή».

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Σημειώσεις προκριματικών ομάδων – AlphaTauri

Yuki Tsunoda : «Είμαι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις μου, αλλά νομίζω ότι μια ελάχιστη διαφορά στην οδήγησή μου θα μου επέτρεπε να μπω στο Q3, οπότε νιώθω απογοητευμένος.

“Ωστόσο, ορισμένες ομάδες μπροστά μου έχουν και τα δύο αυτοκίνητά τους στην πρώτη 10άδα, οπότε νιώθω ότι καταφέραμε να αποκομίσουμε την απόδοση που είχε το αυτοκίνητό μας σήμερα. Η P11 δεν είναι κακή θέση για να ξεκινήσεις την Κυριακή γιατί είναι κοντά στους βαθμούς. Οπότε ανυπομονώ για αυτό. Ο ρυθμός του αγώνα μας σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια του FP1 δεν φαινόταν κακός, επομένως υπάρχουν δυνατότητες για αύριο και την Κυριακή. Είναι καλό να επιστρέψετε ο Daniel. Δεν είναι εύκολο να έχετε μία δωρεάν προπόνηση και αμέσως πήγαινε στις κατατακτήριες, γιατί δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να ανέβεις ταχύτητα, αλλά έκανε καλή δουλειά και έχει ήδη δώσει καλά σχόλια, και γι’ αυτό μπορέσαμε να τερματίσουμε στην P11.”

Daniel Ricciardo : “Είναι καλό που επέστρεψα. Δεν με κρατούσε τίποτα σωματικά πίσω σήμερα, οπότε ήταν να βρω την αίσθηση στο αυτοκίνητο και τη ρύθμιση. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει με μόνο μία ώρα στο αυτοκίνητο σήμερα το πρωί και μετά κατευθείαν στους προκριματικούς, αλλά ο τελευταίος γύρος ήταν ήδη λίγο φτωχός. Είναι δύσκολο να κάνεις μόνο μία συνεδρία όπου πρέπει να ρυθμίσεις το μονοθέσιο για αυτό που είναι για κατατακτήριες. Ήταν κρίμα γιατί παλεύαμε λίγο από την αρχή, αλλά καθώς η πίστα άρχισε να ανεβαίνει, φτάσαμε λίγο στο οροπέδιο. Αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να δώσω περισσότερα, αλλά έχουμε άλλη μια ευκαιρία αύριο, και η κατεύθυνση του ανέμου μπορεί να αλλάξει, οπότε αυτό μπορεί να παίξει ρόλο . Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να ανακαλύψουμε απόψε, για να μάθουμε από αυτό για αύριο. Μακάρι να μην ξεκινούσα το P15, αλλά είναι ωραίο να είμαι πίσω πίσω από το τιμόνι και το αποτέλεσμα στην άκρη, ήταν μια ευχάριστη μέρα.”

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Σημειώσεις προκριματικών ομάδων – Mercedes

Ο Λιούις Χάμιλτον προκρίθηκε τρίτος και ο Τζορτζ Ράσελ πέμπτος για το Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών της Κυριακής. Το Σαββατοκύριακο σε μορφή σπριντ είδε τη μοναχική ώρα προπόνησης πριν από την έναρξη των προκριματικών την Παρασκευή το απόγευμα.

Και τα δύο μονοθέσια παρουσίασαν ενθαρρυντικό ρυθμό στον FP1, με το ανανεωμένο πάτωμα που έφερε η ομάδα στο Circuit of the Americas να αποδίδει όπως αναμενόταν.

Στα προκριματικά, ο Lewis φαινόταν δυνατός σε όλη τη διάρκεια, ολοκληρώνοντας το Q1 ως ο ταχύτερος οδηγός και το Q2 στο P3. Ο Τζορτζ ήταν λιγότερο ευχαριστημένος με την ισορροπία του μονοθεσίου του, αλλά προχώρησε σε κάθε στάδιο για να μπει στο top-10 shootout.

Και οι δύο οδηγοί βελτίωσαν τις τελικές προσπάθειές τους με τον Lewis να οδηγεί τη δεύτερη σειρά και να χάνει την pole με μόλις 0,139 δευτερόλεπτα. Ο Γιώργος εξασφάλισε το P5, με 0,217 δευτερόλεπτα πίσω.

Η προσοχή τώρα στρέφεται στην αυτόνομη μορφή σπριντ του Σαββάτου και στην πρώτη ευκαιρία του Σαββατοκύριακου για να κερδίσετε βαθμούς.

Lewis Hamilton: Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους πίσω στο εργοστάσιο. Έχουν πιέσει τόσο σκληρά για να βελτιώσουν το μονοθέσιό μας και έχουμε κάνει ένα βήμα πιο κοντά στο μπροστινό μέρος αυτό το Σαββατοκύριακο. Ξέρω ότι όλοι εργάζονται κανονικά για αυτό και εκτιμώ όλες τις προσπάθειες. Δυστυχώς σήμερα, δεν ήμασταν πολύ μπροστά, αλλά θα δώσουμε άλλη μια ευκαιρία αύριο.

Μου αρέσει να βρίσκομαι στις Ηνωμένες Πολιτείες! Είναι μια τόσο όμορφη χώρα και αυτή η πίστα είναι απλά απίστευτη. Είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου. Έχει μια θρυλική διάταξη, είναι ανώμαλο και όλοι οι οδηγοί το βρίσκουν πολύ δύσκολο. Κάθε ενότητα είναι μια απίστευτη πρόκληση. Ελπίζω αύριο να μπορέσουμε να παλέψουμε ξανά για το P1. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και με αυτό το πλήθος, νομίζω ότι όλα είναι πιθανά.

George Russell: Ήταν μια πραγματικά δύσκολη μέρα. Είμαι εκτός ρυθμού και δεν κατάφερα να προσδιορίσω το γιατί. Μπορώ σίγουρα να νιώσω τις βελτιώσεις που κάναμε με την ενημέρωση, αλλά ήταν μια παράξενη Παρασκευή. Θα το βάλω στους ώμους μου όμως ως οδηγός. Απλώς πρέπει να εργαστώ για να μάθω γιατί δεν ήμουν τόσο γρήγορος όσο νομίζω ότι μπορούσαμε.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το P5 καθώς σε ορισμένα σημεία φαινόταν ότι μπορεί να μην έχουμε φτάσει καν στο Q3. Ο τελευταίος μου γύρος ήταν μια λογική προσπάθεια. Έκανα ένα μικρό λάθος στην πρώτη στροφή που μάλλον μου κόστισε μια ακόμη θέση στο grid. Όσον αφορά το αύριο, μπορούμε να ενθαρρυνθούμε. Με εξαίρεση το Κατάρ, το Sprint Shootout το πρωί του Σαββάτου τείνει να πάει καλύτερα για εμάς. Θα πάρω όλα αυτά τα θετικά και θα εργαστώ για να βρω λίγο περισσότερο ρυθμό απόψε.

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Σημειώσεις προκριματικών ομάδων – Alpine

Η ομάδα BWT Alpine F1 έκανε συνεχόμενες εμφανίσεις στο τρίτο τρίμηνο και με τα δύο μονοθέσια καθώς ο Pierre Gasly προκρίθηκε έβδομος και ο Esteban Ocon όγδοος για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Κυριακής στο Circuit of the Americas .

Στο δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο Sprint μετά το Κατάρ πριν από ένα δεκαπενθήμερο, η ομάδα έμοιαζε να ξεκινήσει από το μπροστινό πόδι στο Ώστιν. Ο Pierre ολοκλήρωσε τη μοναδική προπόνηση της Παρασκευής στη δέκατη θέση με τον Esteban να βρίσκεται κοντά στη δωδέκατη θέση.

Και οι δύο οδηγοί προχώρησαν άνετα στο Q1 – ο Esteban στη δωδέκατη, ο Pierre δέκατος τρίτος – πριν βρουν περαιτέρω βελτιώσεις στο Q2 για να φτάσουν στην πρώτη δεκάδα για το δεύτερο συνεχόμενο Qualifying: ο Esteban πέρασε στην πέμπτη και ο Pierre στην έβδομη.

Στο 3ο τρίμηνο μετά τις αρχικές διαδρομές σε μεταχειρισμένα Soft, ο Pierre τερμάτισε στην έβδομη θέση με χρόνο γύρου 1:35,089 δευτ. με τον Esteban μόλις 0,065 δευτ. παραπέρα στην όγδοη. Αύριο είναι Σάββατο Sprint, με το Shootout στις 12:30 τοπική ώρα πριν από τον αγώνα Sprint στις 17:00 όπου προσφέρονται πόντοι.

Esteban Ocon : “Μάλλον υπήρχαν λίγο περισσότερα στο τραπέζι σήμερα, αλλά, παρ’ όλα αυτά, είμαστε σε εξαιρετική θέση εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής για να μπορέσουμε να παλέψουμε για βαθμούς. Η μέρα μας ξεκίνησε με μια πολυάσχολη περίοδο Ελεύθερων Προπονήσεων και ολοκληρώσαμε το πρόγραμμά μας χωρίς προβλήματα. Μπορέσαμε να αλλάξουμε γρήγορα τα πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για τα Προκριματικά και η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά για να τα καταφέρει αμέσως από την αρχή και καταφέραμε καλά τα πράγματα για να περάσουμε στο Q3. Η εστίασή μας τώρα στρέφεται στο Sprint Shootout και Sprint Race όπου προσφέρονται πόντοι, επομένως θα είναι σημαντικό να μεταφέρουμε αυτή τη δυναμική στο Σάββατο.”

Pierre Gasly: ​​”Ήταν ένας καλός προκριματικός για εμάς και η δεύτερη συνεχόμενη εμφάνιση μας στο Q3 μετά το Κατάρ. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μας σήμερα και το μονοθέσιο ένιωσα πολύ καλά από την αρχή της ημέρας, κάτι που είναι σημαντικό για τη Sprint Σαββατοκύριακα με μία μόνο περίοδο εξάσκησης. Κάναμε κάποιες βελτιώσεις μεταξύ Προπόνησης και Προκριματικών και από εκεί όλα πήγαν καλά για εμάς. Ήταν καλά περιθώρια, λιγότερο από το ένα δέκατο μεταξύ μερικών μονοθέσιων και ένιωσα ότι έβγαλα σχεδόν τα πάντα από τον γύρο του Q3 μου . Είναι πάντα υπέροχο να αγωνίζεσαι για τις κορυφαίες θέσεις. Αύριο είναι το Sprint, θα στοχεύσουμε σε περισσότερα από τα ίδια και ελπίζουμε να είμαστε στη διαμάχη για να πάρουμε κάποιους βαθμούς.”

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών : Σημειώσεις προκριματικών ομάδων – Haas

Οι οδηγοί της ομάδας MoneyGram Haas F1 Team Kevin Magnussen και Nico Hulkenberg προκρίθηκαν στην 14η και 16η θέση αντίστοιχα για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, τον 19ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIA Formula 1 2023 – το πέμπτο από τα έξι προγραμματισμένα Σαββατοκύριακα Sprint στο ημερολόγιο.

Η Παρασκευή ξεκίνησε με μία μόνο προπόνηση πριν από τα προκριματικά του Grand Prix αργότερα το απόγευμα. Οι Hulkenberg και Magnussen ήταν πρώτοι σε τροχιά με τις βαριά αναβαθμισμένες συμμετοχές τους στο VF-23 – η συνεδρία διάρκειας 60 λεπτών είναι κρίσιμη για την έγκαιρη αξιολόγηση του πακέτου νέας εμφάνισης. Μετά τις βασικές διαδρομές με τα μεσαία ελαστικά Pirelli P Zero Yellow, και τα δύο αυτοκίνητα έτρεξαν την τελευταία τους πορεία στα Red soft με τον Magnussen να σημειώνει 1:36.472 (P5) και τον Hulkenberg ένα 1:36.702 (P9).

Τα προκριματικά νοκ άουτ έφεραν ανάμεικτα αποτελέσματα με τον Magnussen να προκρίνεται από το Q1 με τον έβδομο ταχύτερο χρόνο – ο Δανός σημείωσε 1:36.009 στο δεύτερο σερί του σε νέα soft για να προχωρήσει στο Q2. Ο Hulkenberg αντιμετώπισε επισκεψιμότητα στο δεύτερο γύρο του Q1, ο hot γύρος του διακυβεύτηκε και στη συνέχεια διαγράφηκε για τα Track Limits. Το εναρκτήριο χρονομετρημένο σερί του Γερμανού, 1:36.235, τον έβαλε στο P16 στο φύλλο χρόνου.

Το πρώτο τρίμηνο ανοίγματος του Magnussen ήταν 1:36.001 το οποίο βελτίωσε στο δεύτερο σετ μαλακού καουτσούκ – ένα καλό 1:35.880 για το P14 στη συνεδρία. Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari κατέκτησε την pole position στο Q3 με ταχύτερο γύρο 1:34.723.

Kevin Magnussen : “Υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια σήμερα με το αναβαθμισμένο μονοθέσιο, και δεν νομίζω ότι το έχουμε μεγιστοποιήσει, νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερα σε αυτό και είμαι ενθουσιασμένος που θα δω πώς θα αποδώσει αύριο στο Sprint. Ο αγώνας την Κυριακή είναι φυσικά το μεγάλο ερώτημα, για να δούμε αν μπορούμε να φροντίσουμε τα ελαστικά μας λίγο καλύτερα. Δεν νομίζω ότι περιμέναμε να είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε έναν γύρο, πιστεύω ότι ελπίζουμε να λύσουμε μερικά τα θέματα ασυνέπειας, ειδικά οι αγωνιστικές επιδόσεις».

Nico Hulkenberg : “Ήταν μια ατυχής δεύτερη διαδρομή στους προκριματικούς, ήταν ο δεύτερος γύρος που είχε σημασία για την εξέλιξη της πίστας που είχαμε σήμερα, αλλά ενοχληθήκαμε. Είχαμε και οι δύο Red Bulls να παρεμβαίνουν στον γύρο σε άβολα μέρη που με έκαναν να χάσω πολύς χρόνος και αυτό έκανε τη διαφορά. Είναι η πρώτη μέρα που τρέξαμε τις νέες ενημερώσεις και μετά από μόνο μία ώρα προπόνησης και προκριματικών, πρέπει να το περάσουμε και να το καταλάβουμε περισσότερο. Σήμερα το πρωί δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος με το μονοθέσιο, αλλά κάναμε κάποιες καλές αλλαγές στη ρύθμιση και νιώσαμε πολύ καλύτερα. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πολύ δρόμο σήμερα, οπότε είναι πολύ απογοητευτικό.”

F1 GP Ηνωμένων Πολιτειών: Σημειώσεις της προκριματικής ομάδας – Williams

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: Δεν είχαμε αρκετό ρυθμό σήμερα το απόγευμα και παρόλο που ήμασταν αρκετά δυνατοί στο FP1, δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε αρκετή πρόοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πραγματικότητα, η ισορροπία του αυτοκινήτου άλλαξε αρκετά από τη μια συνεδρία στην άλλη, κάτι που δεν ήταν αυτό που περιμέναμε.

Τα περιθώρια παραμένουν καλά και με τους ανταγωνιστές μας να συνεχίζουν να φέρνουν αναβαθμίσεις, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο 2ο τρίμηνο. Με λίγο λιγότερη κίνηση ή λίγο καλύτερη ισορροπία, θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει, αλλά δεν ήμασταν τέλειοι με τα πάντα σήμερα, και αυτό μας στοίχισε.

Καθώς πρόκειται για αγώνα σπριντ, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες να έρθουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και παρόλο που τα μονοθέσια βρίσκονται στο Parc Fermé, υπάρχουν ακόμα κάποιες βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε. Θα κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε τα μαθήματα από σήμερα και θα επιτεθούμε ξανά στο αύριο.

Alex Albon: Το μονοθέσιο ήταν αρκετά διαφορετικό από το FP1, νιώθοντας λίγο αποσυνδεδεμένο, κάτι που μπορεί να συμβεί όταν φουντώνει ο άνεμος. Αυτό σήμαινε ότι ήταν πολύ δύσκολο να πετύχω έναν καθαρό γύρο και ο γύρος μου δεν ήταν τόσο καλός. Το αυτοκίνητο ήταν καλύτερο από το Q1 σήμερα, οπότε είναι λίγο απογοητευτικό.

Logan Sargeant: Κρίμα που δεν ήμουν υπέροχος σήμερα, αλλά ήταν ωραίο να οδηγείς σε χλοοτάπητα. Ήταν μια πραγματικά δύσκολη συνεδρία. Το αυτοκίνητο ένιωθε εντελώς ανάποδα από σήμερα το πρωί, οπότε είναι περίεργο. Θα πρέπει να το εξετάσουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα αύριο.

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
νέα, τα νεα, alfa romeo, lewis hamilton, formula 1, ferrari, sprint, σετ, alfa, team, red, σπριντ, hamilton, russell, ώμους, grid, alpine, race, εμφάνιση, fia, ημερολόγιο, pirelli, yellow, νοκ, track, head, vehicle, performance, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , oscar 2011, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, ξανα, αποτελεσματα, δυνατα, ημερολόγιο, αυτοκινητα, αυριανη, αυτοκινητο, βημα, γωνια, δουλεια, δωρεαν, εβδομη, προγραμμα, ρυθμος, ωρα, alfa, alfa romeo, formula 1, αγωνες, απλα, ατμοσφαιρα, βρισκεται, γεγονος, γευση, γυρος, δευτερο, δεκατα, δωσει, ευχαριστο, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, ελαστικα, ενημερωση, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, επρεπε, εστιαση, ιδια, υπηρχαν, ισορροπια, καουτσουκ, καταρ, κινηση, λαθη, λαθος, μηδεν, μικρο, μορφη, μεταχειρισμενα, νοκ, ομαδα, παντα, οδηγος, οδηγηση, ομορφη, παμε, πεμπτη, πηγαινε, προβληματα, πρωι, ρασελ, ρυθμισεις, ρυθμιση, ρολο, σαββατο, σερι, σετ, σιγουρα, σιγουρος, συνεχεια, σειρα, σημαδια, σπριντ, σχολια, υψηλη, φυσικα, φυλλο, φορμα, φτωχος, χρονος, αγωνας, εμφανισεις, fia, grid, hamilton, head, χωρα, ιδανικο, κακος, κληση, κομματι, κυριακη, alpine, μπροστα, νιωσω, οδηγοι, ομαδες, πακετο, pirelli, πληροφοριες, red, race, russell, σημαια, sprint, team, track, top, θεματα, θεσεις, θετικα, υπεροχο, vehicle, ώμους, ωραιο, ξεκινησε, yellow, performance
Τυχαία Θέματα