Διαιτησία: Το σενάριο για Έλληνες στο χόρτο και ξένους VAR στα ντέρμπι! Έχει πιθανότητες;

Διαιτησία: Ο Μάνταλος αναρωτήθηκε αν μπορούμε να έχουμε ξένους μόνο στο VAR. Ρητορικό το ερώτημα στην παρούσα φάση.

Διαιτησία: Πολλή κουβέντα για το πότε θα σταματήσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια πότε θα μπούμε σε μια διαδικασία να μην σφυρίζουν όλα τα ντέρμπι σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας.

Μια πρόσφατη συνέντευξη

που έδωσε ο Σταύρος Μάνταλος στην EΡΑ ΣΠΟΡ, επανέφερε τα παραπάνω ερωτήματα στο προσκήνιο, αλλά ουσιαστικά για να είχαμε να λέγαμε και τίποτα περισσότερο. Ερώτημα που δεν τέθηκε τυχαία και θα αποκαλύψει το λόγο το Sportime που έγινε τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού ακολουθούν τέσσερα ντέρμπι σε διάστημα τριών ημερών, στις αρχές Γενάρη.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει στην έλευση ξένων διαιτητών και έθεσε το εξής ερώτημα: «τι θα λέγατε για τετράδα Ελλήνων στο γήπεδο με ξένο στο VAR; Νομίζω πως πρέπει να δώσουμε επιτέλους ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες».

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εντελώς ρητορικό ερώτημα τουλάχιστον για την φετινή αγωνιστική σεζόν. Μην λησμονούμε οτι ο Μπένετ έχασε τη θέση του επειδή… τόλμησε να ορίσει Έλληνα διαιτητή στο ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ του πρώτου γύρου. Για να τον αντικαταστήσει ο Φρόιντφελντ που έρχεται αραιά και που!

Η συμφωνία των «μεγάλων» για ξένους διαιτητές στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι «μπετόν» και δεν πρόκειται να σπάσει από κανέναν. Είναι προαπαιτούμενο για να διεξαχθούν όλα τα ντέρμπι μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οπότε η ΚΕΔ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ορίσει Έλληνες στο χορτάρι σε κανένα ντέρμπι. Τουλάχιστον μέχρι να προκύψουν «αδιάφορα» βαθμολογικά παιχνίδια, κάτι που ίσως συμβεί στο τέλος των play off.

Μέχρι τότε οι διαιτητικές ομάδες των μεγάλων παιχνιδιών θα έιναι αμιγώς ξένες. Την επόμενη σεζόν θα γίνει ξανά κουβέντα, αλλά και πάλι οι «μεγάλοι» θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν με ποιους διαιτητές θα παίζουν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Δεν αποφασίζει ούτε η ΕΠΟ, ούτε η ΚΕΔ.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα