Διαιτησία: Άλλα στο twitter, άλλα στον Φωτιά ο Ατρόμητος για την κόκκινη!

Διαιτησία: Ο Γιώργος Σπανός παραδέχθηκε οτι ήταν σωστή, βάσει κανονισμού, η κόκκινη του Κούντε στο Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης. Λίγο μετά τις διαμαρτυρίες μέσω twitter!

Διαιτησία: Η στάση των παραγόντων πολλές φορές πυροδοτεί ένα κλίμα εχθρικό κατά των διαιτητών, χωρίς να έχει δίκιο. Τρανή επιβεβαίωση οι διαφορετικές αντιδράσεις της ΠΑΕ Ατρόμητος για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Κούντε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Περιστέρι,

η κυανόλευκη ΠΑΕ μέσω twitter σχολίασε τη φάση, κάνοντας λόγο για απίστευτη απόφαση του διαιτητή ποστάροντας: «Απίστευτο! Κόκκινη κάρτα στον Κούντε για μαρκάρισμα που δεν υφίσταται, καθώς νωρίτερα έχει σφυριχτεί φάουλ στον Κεσχρίντα και η ροή του παιχνιδιού είχε σταματήσει!».

Μαρκάρισμα που ήταν ο ορισμός της κόκκινης κάρτας και ο ορισμός του… ότι να’ ναι η τοποθέτηση της ομάδας των Δυτικών προαστίων!
Ο Φωτιάς έχει όντως σφυρίξει φάουλ υπέρ του Ατρομήτου πριν το μαρκάρισμα του Κουντέ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι επειδή ο διαιτητής έχει σφυρίξει και η μπάλα δεν παίζει, μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να κάνει οτι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Το μαρκάρισμα του Κουντέ που είναι βάναυσο αφού πάει με τις τάπες στην ποδοκνημική, δεν μπορεί να τιμωρηθεί τεχνικά (αφού η μπάλα δεν παίζει), αλλά τιμωρείται πειθαρχικά.

Μετά από ανασκόπηση της φάσης που πρότεινε στον Φωτιά ο VAR Γκορτσίλας (που αντικατέστησε τον Παπαπέτρου), ο διεθνής ρέφερι πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα που είχε δείξει αρχικά, αποβάλοντας τον ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου.

Προφανώς και έψαξαν, ρώτησαν, έμαθαν και μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιώργος Σπανός εντός του χώρου των αποδυτηρίων, παραδέχθηκε έχοντας έναν σύντομο διάλογο με τον διαιτητή, οτι βάσει κανονισμού η κόκκινη που έδειξε ήταν σωστή. Βέβαια, παράπονα έγιναν, αφού σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Ατρομήτου έπρεπε να βγει και μια κόκκινη σε παίκτη του Αστέρα! Ο Σπανός αναφέρθηκε και στον Γκορτσίλα ο οποίος ήταν εκείνος που προέτρεψε με το on field review τον Φωτιά να αλλάξει το χρώμα της κάρτας!

Στους… πολλούς έμεινε η (επίσημη) διαμαρτυρία του Ατρομήτου. Καλό θα ήταν όμως και οι ομάδες που θέλουν να προστατέψουν το «προϊόν», αν εν τέλει δεν συντρέχει λόγος, να αποφεύγουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά!

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα