Διαιτησία – αποκλειστικό: Ο βοηθός έκανε το σωστό, αλλά αν δεν είχε μιλήσει στο πέναλτι, δεν θα έχει σηκώθει τόση σκόνη στο Κηφισιά – Ολυμπιακός!

Διαιτησία: Οι παρεμβάσεις του διεθνή βοηθού Κωσταρά στο δεύτερο φάουλ του Ρέτσου και στο πέναλτι που δεν δόθηκε στο Κηφισιά – Ολυμπιακός.

Διαιτησία: Το Κηφισιά – Ολυμπιακός σήκωσε πολλή κουβέντα για τις διαιτητικές του αποφάσεις. Δύο εξ αυτών, η αποβολή του Ρέτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό για οφσάιντ.

Και στις δύο φάσεις έχει εμπλοκή ο β’ βοηθός Χρόνης Κωσταράς ο οποίος αν και έχει χάσει το γκολ

οφσάιντ του Ελ Αραμπί που ακυρώθηκε σωστά, αλλά με λάθος διαδικασία, έχει οριστεί ως AVAR στο Ατρόμητος – ΑΕΚ, προφανώς επειδή η ΚΕΔ θεωρεί οτι ήταν – και όντως ήταν – μια πολύ οριακή φάση.

Όπως προκύπτει από το ηχητικό της συνομιλίας μεταξύ της διαιτητικής ομάδας, στη φάση που ο Ρέτσος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, ο διεθνής βοηθός είναι εκείνος που καταλογίζει αρχικά το φάουλ σηκώνοντας τη σημαία του.

Στη φάση του πέναλτι στον Ροντινέι είναι εκείνος που ενώ ο Μανούχος έχει κληθει για να τσεκάρει πιθανό πέναλτι, αναφέρει στην ενδοεπικοινωνία οτι πρέπει να ελεγχθεί η φάση και για πιθανό οφσάιντ. Γι’ αυτό άλλωστε και ενώ ο Μανούχος όπως ακούγεται από τα μικρόφωνα, έχει αποφασίσει να δώσει πέναλτι, έχοντας δει τη φάση, αλλά περιμένει να τον ενημερώσουν αν υπάρχει οφσάιντ, κάτι που έγινε στη συνέχεια.

Και στις δύο περιπτώσεις ο έμπειρος βοηθός κινήθηκε by the book, αλλά βάσει αποτελέσματος και χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη ο ίδιος, στη φάση του πέναλτι έγινε το λάθος, αφού ο Ρόντινεϊ δεν κάνει παράβαση οφσάιντ.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα