Χαρδαλιάς: «5.824 Έλληνες σε κατ’ οίκον περιορισμό σε όλη τη χώρα» (vid)

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, τις επόμενες ώρες και ημέρες θα πραγματοποιηθούν σαρωτικοί έλεγχοι με σκοπό την τήρηση της υποχρεωτικής απομόνωσης.

Ειδικότερα ο κ Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα ενταθούν έλεγχοι στους 5824 πολίτες που θεωρήθηκαν δυνητικές επαφές κρουσμάτων και βρίσκονται σε καραντίνα.

«Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των

πολιτών. Η ελληνική κοινωνία, στο μεγαλύτερο μέρος της, επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, σε μία συγκυρία που μέχρι και πριν από μερικούς μήνες κάνεις δεν θα περίμενε να ζήσει. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρίνισε ότι τα σώματα ασφαλείας έχουν δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας, μόνο για άσκηση των καθηκόντων τους. Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις τους ισχύει ό,τι και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι το επόμενο τριήμερο θα είναι σαρωτικοί. «Οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οσο πιο αυστηρά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη (26/3) ο κ. Χαρδαλιάς

The post Χαρδαλιάς: «5.824 Έλληνες σε κατ’ οίκον περιορισμό σε όλη τη χώρα» (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα