Μπορούσε και πιο εύκολα ο Άρης – «Λύγισε» με κυνικότητα και Νταρίντα τον ΟΦΗ

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας στο κεκλεισμένων των θυρών «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0 επί του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Με αυτόν τον τρόπο οι Θεσσαλονικείς εδραιώνονται στην πεντάδα έχοντας 23 βαθμούς, ενώ οι «ασπρόμαυροι» με τους 15 βαθμούς παραμένουν στο -2 από την εξάδα.

Ο Πέπε Μελ έγινε ο 5ος διαφορετικός προπονητής

που έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο των Κρητικών κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», με την αρνητική παράδοση που ξεκίνησε το 2017 να συνεχίζεται!

Όσσον αφορά την 11άδες ο Άκης Μάντζιος προτίμησε τον Πάρντο αφήνοντας στον πάγκο τον Βερστράτε, με τις υπόλοιπες επιλογές να είναι λίγο-πολύ αναμενόμενες βάσει των απουσιών.

Από την άλλη πλευρά, ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε ένα φουλ επιθετικό σχήμα, με Νέιρα – Τοράλ στον άξονα, επαναφέροντας παράλληλα τον Μοσκέρα.

Το ματς

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς, έχοντας τις μεγαλύτερες φάσεις του πρώτου μέρους.

Στο 19ο λεπτό ο Οντουμπάτζο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Μπάουμαν δεν υπολόγισε σωστά, ο ακραίος μπακ τον πέρασε αλλά ο Λαμπρόπουλος τον πρόλαβε πριν εκτελέσει σε κενή εστία.

Η πιο απειλητική στιγμή ήρθε στο 24′, με τον Σουλεϊμάνοφ να σπάει στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Μορόν, του οποίου το ωραίο μονοκόμματο σουτ σταμάτησε στην οριζόντια δοκό.

Το γκολ που οι γηπεδούχοι δικαιούνταν σημειώθηκε στο 39′ χάρη στην επιμονή του Νταρίντα. Ο Τσέχος επωφελήθηκε από τις κόντρες με τον Λαμπρόπουλο, βγήκε ενώπιον του Μπάουμαν και πλάσαρε εύστοχα.

Από ‘κει και πέρα, στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν τρομερά ανοιχτό με εκατέρωθεν φάσεις. Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε πιο επικίνδυνος σε σχέση με το πρώτο μέρος, απειλώντας στο 54’.

Μετά τη σέντρα του Μοσκέρα, ο Νέιρα δεν έπιασε καλά το σουτ στην κίνηση στα όρια της περιοχής, με τη μπάλα να σταματά στα σώματα των αμυντικών.

Μάλιστα, στο 75ο λεπτό ο Φελίπε έστιελε τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από σέντρα του Αμπάντα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς εκείνος δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου.

Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει ως το φινάλε, με τον Άρη να επιστρέφει στις νίκες και τον ΟΦΗ να μένει μακριά από τη νίκη για 7ο διαδοχικό εκτός έδρας ματς.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του παιχνιδιού

Άρης – ΟΦΗ 1-0

Σκόρερ: 39′ Νταρίντα

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ(82′ Σαβέριο), Πάρντο (62′ Βερστράτε), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (82′ Κάρλσον), Μενέντες (82′ Τζούρασεκ), Μορόν (89′ Ζαμόρα)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Γκαγιέγκος (79′ Γκλάζερ), Νέιρα (65′ Φελίπε), Τοράλ, Αμπάντα, Μοσκέρα (65′ Μπάκιτς), Ντίκο

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα