Ατζούν Ιλιτζαλί: Τα… έχωσε στην Euroleague

Ο γνωστός μιντιάρχης Ατζούν Ιλιτζαλί, παραχώρησε συνέντευξη στο CNN Turk και μεταξύ άλλων σχολίασε όσα συμβαίνουν στην Euroleague

Μιλώντας για την Euroleague, λοιπόν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ατζούν: «Η Euroleague είναι η πιο ανούσια διοργάνωση

που γνωρίζω, γιατί υπάρχει ένα… μαθηματικό λάθος στο format της. Παίζουν 18 ομάδες, δίνουν 34 αγώνες η κάθε μία κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Φανταστείτε μια ομάδα να κάνει 34 νίκες. Μετά, μπορεί να προχωρήσει και να κάνει άλλες τρεις στα πλέι οφ. Θα πάει, δηλαδή, στο Final Four με 37-0. Αν χάσει ένα ματς εκεί, δηλαδη το 38ο της, ξαφνικά στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορεί να διεκδικήσει μέχρι την 3η θέση».

Στη συνέχεια, έδειξε πως συμφωνεί με την άποψη που έχει διατυπώσει ουκ ολίγες φορές ο Δημήτρης Ιτούδης, η οποία τονίζει πως οι σειρές πλέι οφ ημιτελικών και τελικών θα έκαναν καλό στη διοργάνωση, λέγοντας: «Πρέπει να εφαρμοστεί μία σειρά επτά αγώνων. Είναι άδικο να χάσεις το πρωτάθλημα, επειδή θα ηττηθείς μία φορά. Προσκαλώ όλους από την Euroleague να με ακούσουν. Αν κάνετε σειρές επτά αγώνων θα πουλήσετε το προϊόν σας μέχρι και στις ΗΠΑ. Είναι παράλογη η διοργάνωση τώρα».

Το άρθρο Ατζούν Ιλιτζαλί: Τα… έχωσε στην Euroleague εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα