Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-1: Μεγάλο διπλό με θέληση και καραμπόλα

Πολλές φορές η ποιότητα από μόνη της δεν παίζει ρόλο. Φάνηκε στο Αστέρας Τρίπολης – Λαμία. Οι Αρκάδες αδιαμφισβήτητα έχουν καλύτερο ρόστερ και περισσότερες λύσεις. Δεν φτάνει, όμως, μόνο αυτό. Μετράει και το πλάνο, η καθοδήγηση, η θέληση. Σε αυτούς τους τομείς οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και έφτασαν στη νίκη με 1-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε εξαρτημένος επικίνδυνα από τον Μπαράλες, ενώ του έλειψε και ο Μουνάφο. Ο Σόνι μπροστά πάλευε μόνος του με τον Μπενίτο να κινείται σε ρηχά νερά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, βέβαια, ήταν

οι υπόλοιποι. Δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Είναι ξεκάθαρο πως λείπει ο επιτελικός χαφ που θα βάλει φαντασία στο παιχνίδι των Αρκάδων. Δεν γίνεται σε κάθε ματς να περιμένουν τα πάντα από Σίτο και Άλβαρες. Ο Μιχάλης Γρηγορίου τους έκλεισε και όλα τελείωσαν, αφού ο Ριέρα παραμένει αόρατος φέτος.

Άριστο στήσιμο είχε η Λαμία. Ήταν εξαιρετικά διαβασμένη, η τριάδα στα μετόπισθεν λειτούργησε υποδειγματικά και θα μπορούσε κανείς να πει πως ο Γρηγορίου πήρε την ταυτότητα του Μίλαν Ράσταβατς. Πολύτιμο τρίποντο για τους «κυανόλευκους», που έπιασαν έτσι στη βαθμολογία της Super League τον Αστέρα.

Στο ξεκίνημά του το ματς ήταν ένας μονόλογος. Ο Αστέρας Τρίπολης κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει. Απέναντί του βρισκόταν μία ομάδα που είχε μόνο έναν στόχο, να αμυνθεί. Η Λαμία κλείστηκε πίσω, έδωσε χώρο και περίμενε. Από το πουθενά, όμως, βρήκε γκολ στο 27′. Μία καραμπόλα έγινε με τον Γκαρσία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από σέντρα του Προβυδάκη. Εντυπωσιακό ότι το πρώτο μέρος έκλεισε με 0-1, αν και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε τελική!

Στο δεύτερο ο Αστέρας ξεκίνησε φορτσάτος. Πήρε ο Ριέρα από τα αριστερά και κάπως ζωντάνεψαν οι Αρκάδες. Ένα τέταρτο κράτησε, πάντως, αυτό. Είχαν 2-3 καλές στιγμές οι γηπεδούχοι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά έως εκεί. Ο Γρηγορίου το κατάλαβε, πέρασε στο ματς τον Σκόνδρα και τα κενά που υπήρχαν δεξιά, έκλεισαν.

Στο 63′ ο Ταϊρόν άγγιξε το 2-0 με τον Τσιφτσή να κάνει μεγάλη επέμβαση και στη συνέχεια υπήρξε ένας μονόλογος άνευ ουσίας του Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν τίποτα σημαντικό με εξαίρεση μία κεφαλιά του Ιγκλέσιας και άλλη μία του Ατιένθα. Έτσι γνώρισαν την ήττα.

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Έπαιζε στη Super League 2 πέρυσι και αποκτήθηκε για να υπάρχει μία ακόμη επιλογή στα μετόπισθεν. Ωστόσο, η βελτίωσή του είναι εντυπωσιακή. Κάθε ματς δείχνει και καλύτερος ο Κυριάκος Μαζουλουξής. Πολύ καλή εμφάνιση, όπως και σχεδόν κάθε ποδοσφαιριστή της Λαμίας μεσοαμυντικά.

UP: Είχε να παίξει σε ματς πρωταθλήματος από την πρεμιέρα λόγω τραυματισμού. Έμεινε για καιρό εκτός και είχε αγωνιστεί μόνο με την Ηλιούπολη. Ο Άνταμ Τζανετόπουλος πήρε την ευκαιρία του και φώναξε παρών. Μεστή εμφάνιση και χωρίς λάθη.

DOWN: Από τη στιγμή που το δικό του αυτογκόλ κρίνει το ματς, αυτομάτως είναι και ο πιο αδύναμος κρίκος ο Ρουμπέν Γκαρσία. Εκτός αυτού, πάντως, δεν βοήθησε όσο αγωνίστηκε ο Ισπανός και έτσι λογικά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εύκολο παιχνίδι είχε ο Στάθης Γκορτσίλας. Δεν απασχόλησε με τις αποφάσεις του. Δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως σε τέτοια αναμέτρηση. Απαρατήρητος πέρασε.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 56′ Άλβαρες – 49′ Μπεχαράνο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία (46′ Καρμόνα), Ατιένθα (84′ Γκόμες), Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε (46′ Ιγκλέσιας), Σανταφέ (68′ Τιλίκα), Ριέρα, Σίτο, Μπενίτο (68′ Ρεγκίς), Σόνι.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Μαρτίνεθ, Γκέντσογλου (76′ Τζανδάρης), Μπεχαράνο, Ταϊρόν (76′ Ελευθεριάδης), Καραμάνος (67′ Σκόνδρας), Αραμπούλι (85′ Τσούκαλος).

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα