Άρης: Η μαγκιά του Άκη Μάντζιου

Τα τελευταία χρόνια ο Άρης είναι αλλεργικός στους Έλληνες. Σπάνια βλέπει κάποιος γηγενή παίκτη στην ενδεκάδα. Μόνο που ο Άκης Μάντζιος δεν κολλάει σε αυτά.

Δεν είναι ένας και δύο οι παίκτες που βγήκαν από τη δική του επιμονή. Ας αφήσουμε τα παλιά, όμως, και ας πάμε στα σχετικά πρόσφατα. Ούτε ο Αστέρας Τρίπολης στηρίζει τους Έλληνες. Δεν έκατσε πολύ εκεί ο Μάντζιος, αλλά επί των ημερών του πήραν ευκαιρίες οι Ζουγλής, Κωστέας και Προύντζος.

Τώρα που έχει αποχωρήσει, καταλαβαίνει ο καθένας ποιος στήριξε αυτά

τα παιδιά. Οι δύο δεν παίζουν ούτε για αστείο. Ο τρίτος όσο ταλέντο και εάν έχει, δεν παίρνει τις ευκαιρίες που του αναλογούν.

Πάμε παρακάτω. Άρης και Έλληνες νεαροί είναι έννοιες αντίθετες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, όταν ο κόουτς είδε και εκεί πως τα βαριά χαρτιά δεν τραβούν, ανακάτεψε την τράπουλα αποδεικνύοντας ξανά πως δίνει ευκαιρίες.

Παναγίδης ο νεαρός που αποτελεί το νέο στοίχημα. Ο Άρης έχει για εκεί Μενέντες, Σαμόρα, Σαβέριο, Σουλεϊμάνοφ και τον ακριβοθώρητο Κάρλσον. Άλλοι είχαν τραυματισμούς, άλλοι ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι ο 19χρονος πήρε το βάπτισμα του πυρός και πλέον μετρά ήδη πέντε συμμετοχές. Στα τελευταία τρία ήταν και ενδεκαδάτος. Ο κόουτς πήρε το ρίσκο του και μαγκιά του.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα