ΑΡΗΣ: Η άμυνα ακόμη «ψάχνεται» – Υπόκλιση στον μεγάλο «Φέτφα»

Όλα τα ματς, ειδικά χωρίς κόσμο είναι δύσκολα! Ο covid19 έχει κάνει ζημιά σε όλες τις ομάδες. Στις ομάδες όμως που έχουν πάρα πολύ κόσμο και γεμίζουν το γήπεδό τους περισσότερη. Αυτό φάνηκε στο Βικελίδης και στο παιχνίδι με τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννενα.

Δύσκολα θα έπαιρνε πόντο ο ΠΑΣ όπως και Ουκρανοί τη πρόκριση προχθές, με γεμάτο το Βικελίδης. Τέλος πάντων… Είναι όμως πλέον ορατό σε όλους ότι ο ΑΡΗΣ έχει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα.

Μια άμυνα κακή. Τα σέντερ μπακ δεν έχουν τη ταχύτητα που πρέπει. Ο Ντάνγκοβις δε

φαίνεται να μπορεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Βέλεθ. Εκτός αν στη συνέχεια βελτιωθεί και μακάρι να το κάνει! Ο Δεληζήσης είναι καλός, φιλότιμος, αλλά δεν είναι για βασικός για μια ομάδα που θέλει να μπει σφήνα στη πρώτη τετράδα.

Στη φάση του 0-1 οι στόπερ έχουν ευθύνη που απλά κοιτούσαν τον επιθετικό να σουτάρει, χωρίς να κάνουν καν προσπάθεια να τον εμποδίσουν!

Ακόμα και στο δεύτερο γκολ των Ηπειρωτών εκτός του ότι ο Κουέστα έκανε λάθος υπολογισμό και έχει τη βασική ευθύνη, δεν ήταν πάλι πουθενά να βοηθήσουν. Βέβαια ο Λόπεζ, που ήταν κι αυτός μέτριος, είχε το μαρκάρισμα του σκόρερ στο 0-2, αλλά αυτό δεν αναιρεί την γενική κακή αμυντική λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φετφατζίδης: Είπε «αντίο» στον Άρη με γκολάρα (vid)

Το αριστερό μπακ ο Ρουμάνος Γκάνεα «ψάχνεται» ακόμη, δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι τώρα τουλάχιστον και το δεξί μπακ που έπαιξε ο ντεφορμέ Ρόουζ, αφού ο Σάκιτς είναι τραυματίας και ο Σούντγκρεν ανέτοιμος λόγω της καραντίνας, όχι του covid19 αλλά «Ενιγκ-Χαριστέα19»! , δεν είναι δεξί μπακ συν ότι δεν έχει βρει το ρυθμό του ακόμη. Όπως ρυθμό δεν έχουν βρει ακόμη και τα αμυντικά χαφ Σάσα Τζέκο αλλά και ο Ματίγια στο τομέα του μαρκαρίσματος.

Στην επίθεση το ταλέντο των παιχτών φέρνει τα γκολ, στο Βόλο π.χ. ήταν ο Μπρούνο Γκάμα και τώρα ήταν ο μεγάλος Γιάννης Φετφατζίδης και ο εκπληκτικός εκτελεστής φάουλ, Χαβιέ Ματίγια που έσωσαν, με τα πανέμορφα γκολ που πέτυχαν, έστω και με Χ τη παρτίδα. Ένα αποτέλεσμα όμως αρνητικό άσχετα απ’ τη διαμόρφωση του σκορ.

Το μόνο θετικό είναι ότι ο ΑΡΗΣ στα τρία πρώτα ματς με μέτριες εμφανίσεις έχει συνολικά 7 βαθμούς.

Το βέβαιο είναι ότι ο Άκης Μάντζιος έχει πολλή δουλειά να κάνει. Ο νέος προπονητής του ΑΡΗ, αρχικά ξεκίνησε με μια νορμάλ εντεκάδα και έδειξε καλά αντανακλαστικά με τις αλλαγές του που βοήθησαν την ομάδα να ισοφαρίσει.

Υπάρχει χρόνος για να βελτιωθεί η ομάδα και ίσως υπάρχει και λίγος χρόνος για μία δύο ακόμη μεταγραφές κυρίως στη άμυνα! Στην επίθεση δεν υπάρχει θέμα δεδομένου ότι ακόμη και τώρα που φεύγει ο Φέτφα, έκλεισε ο Ματέο και ίσως ο Κροάτης μεσοεπιθετικός δανεικός απ’ τη Ρόμα. Όλα αυτά μακάρι να γίνουν ακόμη και μέσα στις επόμενες μέρες πριν το επόμενο ματς. Το επόμενο ματς λοιπόν με τον Παναθηναϊκό, είναι must win γιατί είναι ο βασικός αντίπαλος που έχει τον ίδιο στόχο με τον ΑΡΗ στο πρωτάθλημα, την έξοδο στην Ευρώπη.

-Τέλος, νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ ξεχωριστά στον μεγάλο ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ίσως ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τον ΑΡΗ πριν φύγει για το Κατάρ.

Τον ευχαριστώ απ’ τα βάθη της καρδιάς μου για τη προσφορά του στην ομάδα και του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια της καριέρας του. Ήταν ένας απ’ τους καλύτερους παίχτες στην ιστορία του ΑΡΗ!

Μακάρι να γυρίσει να κλείσει την καριέρα του φορώντας και πάλι τη φανέλα του Θεού του πολέμου!

Με τιμή
ΑΡΗΣτος.



Το άρθρο ΑΡΗΣ: Η άμυνα ακόμη «ψάχνεται» – Υπόκλιση στον μεγάλο «Φέτφα» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα