Απαντά ο Μακρόν στον Ερντογάν: «Αγαπητέ Ταγίπ, ας μιλήσουμε…»

Αρκετά θετικός παρουσιάστηκε προς τον τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να αρχίσουν οι δύο πλευρές ξανά την επικοινωνία.

Συγκεκριμένα, οι δύο τους ήταν σε τεταμένο κλίμα εδώ και καιρό, με τον Γάλλος πρόεδρο να στέλνει μία επιστολή στον Τούρκο ομόλογο του, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «L’ Opinion».

Σε αυτή ο Μακρόν αποφάσισε να απαντήσει σε φιλική διάθεση το αίτημα του Ερντογάν και είναι έτοιμος πλέον να μπει σε τηλεδιάσκεψη μαζί του.

«Değerli Tayyip, ας μιλήσουμε! Στη διάθεσή σας για μια

τηλεδιάσκεψη», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, την τουρκική λέξη «Değerli» που σημαίνει «αγαπητέ».

Ακολούθως, ο Μακρόν εκφράζει, σύμφωνα με την L’ Opinion, τις «ευχές σε εσάς και τον τουρκικό λαό για ευτυχία και αρμονία» και προσθέτει «όπως και εσείς, θεωρώ ότι η καταπολέμηση της επιδημίας της Covid-19 απαιτεί μια συλλογική απάντηση, επιθυμώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας τις επόμενες μέρες.

Θα μπορούσαμε επίσης να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να συζητήσουμε τα κύρια θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως τις προοπτικές της σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Εύχομαι το έτος 2021 να είναι το έτος της επιστροφής στη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με τη θετική συμβολή της Τουρκίας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκτακτα μέτρα: Φοβούνται επεισόδια από οπαδούς του Τραμπ και στην Ελλάδα!

Το άρθρο Απαντά ο Μακρόν στον Ερντογάν: «Αγαπητέ Ταγίπ, ας μιλήσουμε…» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα