Σταματά άδοξα το ιστορικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού

09:10 2/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Ήταν το 1997 όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το triple crown. Η τελευταία αγωνιστική σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλο του Παναθηναϊκού. Έκτοτε οι «πράσινοι» κατακτούσαν τουλάχιστον έναν τίτλο κάθε χρόνο, είτε ήταν το Πρωτάθλημα, είτε το Κύπελλο, είτε η Ευρωλίγκα. Μια συνήθεια που έγινε…

λατρεία και που φέτος, κατά τα φαινόμενα, διακόπτεται άδοξα. Και μάλιστα, στη σεζόν που δεν υπήρχε απέναντι το αντίπαλο δέος, στη θεωρητικά πιο εύκολη χρονιά της 20ετίας (και βάλε).

«Το να πούμε ότι σταματάμε το πρωτάθλημα και οι δύο ομάδες που είναι εκεί, να πέσουν κατηγορία, δεν είναι λογικό. Μπορεί στα επόμενα παιχνίδια να το ξεπερνούσαν και να έφευγαν από εκεί. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αναλύσουμε, ούτως ώστε να μην φέρουμε τα πάνω – κάτω. Κι όταν είναι δύο ομάδες τόσο ιστορικές, δεν μπορούμε να το περνάμε εξ’ απαλών ονύχων. Μας απασχολεί και θα δούμε πώς θα το ξεπεράσουμε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Το έχουμε γράψει και παλιότερα, δεν μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλητής και να μην υποβιβαστούν ο Άρης κι ο ΠΑΟΚ. Προσέξτε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ότι θα πάμε σε οριστική διακοπή.

Στην Κροατία αποφασίστηκε να πάνε σε οριστική διακοπή και δεν αναδεικνύεται κανείς πρωταθλητής, δεν υποβιβάζεται κανείς. Αν ακυρωθεί η βαθμολογία, ή έστω δεν καταμετρηθεί ως τελική, δεν μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλητής. Ως εκ τούτου, ο Παναθηναϊκός έχασε το Κύπελλο, καθώς αποκλείστηκε από τον μετέπειτα φιναλίστ Προμηθέα, δεν θα πάρει (υπό τις συνθήκες που συζητάμε) το Πρωτάθλημα και μένει η Ευρωλίγκα.

Κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχιστεί, ποιο θα είναι το format, αν θα υπάρξει final-8, αν θα γίνονται δύο αγώνες την εβδομάδα, αν… Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αλλά ακόμα κι αν συνεχιστεί οι «πράσινοι» μάλλον δεν είναι φαβορί για την κατάκτησή της.

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, δίχως αυτό να συνεπάγεται αποτυχία, ο Παναθηναϊκός σταματά να τρέχει ένα σερί, που ξεκίνησε το 1998 κι αυτό -όπως και να το κάνουμε- δεν είναι κάτι που περίμενε κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν ήταν δεδομένο ότι στην Ελλάδα παίζει δίχως τον Ολυμπιακό, άρα ήταν το απόλυτο φαβορί για τις εσωτερικές διοργανώσεις. Μία έχασε, μία μπορεί να μην ολοκληρωθεί και… τα σερί είναι για να σπάνε.

Keywords
Τυχαία Θέματα