Αν είσαι πλούσιος και διάσημος στην Τουρκία πρέπει να έχεις αγοράσει σπίτι στην Αθήνα

Η αγορά σπιτιού στην Ελλάδα έχει γίνει μόδα, σημειώνει η τουρκική Hurriyet.

«Η χορήγηση άδειας διαμονής με δικαιώματα ελεύθερης κυκλοφορίας στις χώρες Σένγκεν, με την ονομασία “Golden Visa”, προκάλεσε πολλές διασημότητες (σ.σ. της Τουρκίας) να επενδύσουν εκεί», τoνίζεται.

«Από διάσημα ονόματα της σκηνής όπως ο Erol Evgin και η Seda Sayan μέχρι νέοι ηθοποιοί όπως οι Özge Özpirinçci και Serenay Sarıkaya, μέχρι influencers όπως ο Mert Vidinli, όλοι αναζητούν

σπίτι στην Ελλάδα ή έχουν αγοράσει πρόσφατα σπίτι», σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Ουστουντάγκ.

«Έμεινα έκπληκτος και αναρωτήθηκα αν είχαν μείνει σπίτια στην Τουρκία. Τηλεφώνησα στο ζεύγος Deniz Sevgür και Νικόλα Σιουρούνη από την 77A Real Estate, οι οποίοι διατηρούν μεσιτικό και δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και ειδικεύονται στη Golden Visa», αναφέρει ο Τούρκος Δημοσιογράφος.

«Τους έκανα την ίδια ερώτηση. Αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα άλλαξε τους όρους της Golden Visa όταν υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο! Αύξησε το κατώτατο όριο της άδειας διαμονής, που προηγουμένως είχε δοθεί ως αντάλλαγμα για ακίνητη περιουσία αξίας 250 χιλιάδων ευρώ, σε 400 χιλιάδες ευρώ. Έθεσε επίσης ένα χρονικό όριο. Η περίοδος αυτή λήγει στις 30 Αυγούστου. Αποδεικνύεται ότι όλοι βιάζονται να εκμεταλλευτούν την επενδυτική ευκαιρία των 250 χιλιάδων Ευρώ που είναι ακόμη σε εξέλιξη!», υπογραμμίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Σκόπια: Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό κάνει χρήση η πρόεδρος τον Σκοπίων για να λέει τη χώρα Μακεδονία – Η 71χρονη μία ζωή ζει στο… ψέμα – Τι κάνουν οι ψευτομακεδόνες στην Ελλάδα

Δείτε πως κρατήθηκε μυστικός ο τάφος του Τζένγκις Χαν

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα