Αγανάκτησε από την κοροϊδία ο Άρης

Μέχρι και την Δευτέρα (16/12) ο Άρης είχε επιλέξει τον δρόμο των χαμηλών τόνων στο θέμα της αντιμετώπισης που έχει από τη διαιτησία.

Στα πρώτα αρνητικά δείγματα σε βάρος του από τους εκάστοτε ρέφερι επέλεξε τον διάλογο μέσω του οποίου ζήτησε τον σεβασμό που επιβάλλεται να έχει και παράλληλα τον ορισμό ξένων διαιτητών και στα δικά του παιχνίδια καθότι μία από τις πέντε μεγάλες ομάδες.

Τελικά όχι μονό δεν εισακούστηκε η δίκαιη απαίτηση για ξένες σφυρίχτρες, αλλά σχεδόν σε κάθε αγωνιστική υπάρχει και μια

περίπτωση σοβαρής αδικίας. Στον χειρότερο όμως Παναθηναϊκό της σύγχρονης ιστορίας του, ο οποίος μάλιστα λόγω της τιμωρίας του ουσιαστικά δεν διεκδικεί τίποτα, στο πρωτάθλημα, βάζουν παρεμπιπτόντως.

Το αποκορύφωμα ήταν το πρόσφατο ματς με τον ΟΦΗ στο όποιο υπάρχει καταφανέστατο πέναλτι (τρικλοποδιά Κουτρουμπή στον Μπα) στο οποίο μάλιστα ενώ ο Σέζος καλεί τον Κομίνη να δει το VAR, εκείνος δίνει εντολή το ματς να συνεχιστεί. Ήταν δηλαδή τόσο σίγουρος ότι δεν υπάρχει παράβασης η δεν ήθελε να δει το βίντεο για να μην (αναγκαστεί) να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών;

Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε η ΚΕΔ να ορίσει «καπάκι» τον Κομίνη (ως διαιτητή VAR) και στο παιχνίδι της Πέμπτης (19/12) με τον Βόλο. Επιπλέον «άρχοντας» του αγώνα θα είναι ο Τζήλος ο οποίος ως υπεύθυνος VAR στο ματς του πρώτου γύρου είχε «πνίξει» καθαρό πέναλτι στον Ιντέγε.

Ε, μετά από όλα αυτά είναι δυνατόν η ΠΑΕ Άρης να μην αγανακτεί και να μην αισθάνεται ότι την κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα της; Καλά κάνει και ξεθάβει το «τσεκούρι του πολέμου», περνώντας στην αντεπίθεση. Αφού ο Περέιρα και οι υπόλοιποι στην ΚΕΔ εμπαίζουν έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και δεν τον σέβονται.

Άντε να δεχθείς τις αδικίες όταν παίζεις εκτός με τους τρεις της Αθήνας και τον ΠΑΟΚ που είναι σαφώς πιο δυνατοί στο εξωαγωνιστικό. Άλλα όταν και στα υπόλοιπα ματς, έχεις σοβαρά παράπονα (για αποφάσεις που φτάνουν στην αλλοίωση τους αποτελέσματος των αγώνων σου), δεν γίνεται να μένεις με σταυρωμένα χέρια.

Οκ ο Άρης μπορεί αγωνιστικά να μην αποδίδει αυτό που θέλουν οι οπαδοί του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στήνεται στον τοίχο. Αν έδινε την πέρα για πέρα τραβηγμένη αποβολή του Ιντέγε ή το πέναλτι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν θα κέρδιζε η ομάδα; Αν γινόταν το 1-2 με τον ΟΦΗ ποιος μας λέει ότι οι  «κίτρινοι» δεν θα νικούσαν; Ή έστω δεν θα έχαναν (άρα και ο ΟΦΗ θα έπαιρνε δύο βαθμούς λιγότερους).

Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για πολλούς βαθμούς που αν η ομάδα του Ένινγκ τους είχε τότε θα ήταν σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση. Βλέπετε λοιπόν ότι ο Άρης είναι μόνος του (όπως πάντα) και μόνο μαζί σας (δηλαδή με τον κόσμο του) μπορεί να προχωρήσει και να αντέξει. Ενωμένος.

ΥΓ: Δεν δικαιολογείται τέτοιος πανικός. Τίποτα δεν έχει χαθεί για τον Άρη, καθώς η ομάδα βρίσκεται στον 1 βαθμό από την 6άδα. Με 1-2 θετικά αποτελέσματα το πράγμα γυρίζει για τα καλά. Βεβαίως για να μην χαθεί πράγματι το «τρένο» θα πρέπει ο Ένινγκ και οι παίκτες του να κάνουν αυτό που μπορούν στο χορτάρι. Και από την πλευρά της η διοίκηση προκειμένου να διορθωθούν όσο καλύτερα γίνεται οι αστοχίες στο ρόστερ.

ΥΓ1: Αυτή η αρρώστια με το «να φύγει ο ένας και ο άλλος»,  κάθε φορά που ο Άρης κάνει μια ήττα ή βρίσκεται σε μια κακή περίοδο, πρέπει να σταματήσει. Έτσι δεν προχωράει και δεν εξελίσσεται  μια ομάδα Ο τελευταίος που μπήκε στο «στόχαστρο» από μερίδα οπαδών είναι ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος. Με τα λάθη του και με τα σωστά του, ο κ. Καρυπίδης κρατά τον Άρη σε ένα αξιόλογο αγωνιστικό επίπεδο. Επέστρεψε στην Ευρώπη, είδε τις εγκαταστάσεις του να αναμορφώνονται σε σημαντικό βαθμό και γενικά διεκδικεί και κάνει βήματα μπροστά. Εστω κι αυτά αν δεν γίνονται με την ταχύτητα που θα θέλαμε ή γίνονται με λάθος τρόπο κάποιες φορές.

Λες και υπάρχει ο μεγιστάνας που αδημονεί να ρίξει τα δις στην ομάδα και κάποιος κακός του κλείνει την πόρτα. Δεν μας αρέσει κι ο Ιντέγε. Ίσως κάποιοι προτιμούν τους διαχειριστές των προηγούμενων ετών που είχαν την ομάδα με… Τριανταφυλλάκους και στα «αλώνια».

ΥΓ2: Με ενδιαφέρον αναμένεται ο καταρτισμός της 11άδας στο ματς με τον Βόλο. Με δεδομένο ότι λείπουν οι τιμωρημένοι Ματίγια και Σούντγκρεν μένει να δούμε αν ο Σάσα επιστρέψει στα χαφ, ή δίπλα στον Μπα παίξει κάποιος εκ των Τόνσο ή Μαντσίνι. Θα δούμε στη θέση του δεξιού μπακ τον Σόουζα ή τον Ρόουζ; Θα είναι έτοιμος ο Κόρχουτ για να παίξει στα αριστερά ή μήπως ο Μενέντεθ κάνει… σεφτέ;

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του συντάκτη

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Αγανάκτησε από την κοροϊδία ο Άρης appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα