Αυτά είναι τα μεγάλα στοιχήματα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός και Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχουν δύο εβδομάδες καιρό για να διορθώσουν αγωνιστικές ανορθογραφίες ενόψει της επανέναρξης.

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν προσφέρεται για αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι Πειραιώτες.

Αρχικά, οι επιδόσεις στη Stoiximan Super League γεννούν αισιοδοξία ότι φέτος θα είναι μια πολύ διαφορετική χρονιά συγκριτικά με την αναιμική περσινή.

Παρόλα αυτά, όπως κάθε πρότζεκτ στη ζωή, έτσι και η ομάδα

του Μαρτίνεθ χρήζει βελτιώσεων, ορισμένες απ’αυτές σε νευραλγικά κομμάτια του παιχνιδιού.

Οι περισσότερες απ’αυτές σχετίζονται με την αμυντική λειτουργία. Μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην έχουν κοστίσει, αλλά στους ομίλους του Europa League, τα προβλήματα στην άμυνα κραυγάζουν.

Κάτι που έγινε αισθητό τόσο με τη Φράιμπουργκ, όσο και με την Μπάτσκα Τόπολα.

Συνεπώς, ενόψει της επανέναρξης και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο κόουτς των Πειραιωτών καλείται να κερδίσει πολλά στοιχήματα.

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Ο γρίφος της άμυνας, οι εμμονές και ο Σκάρπα

Ένα από αυτά έχει να κάνει με την ενσωμάτωση του Μπιανκόν στην άμυνα. Ο Γάλλος αποτελεί μια από τις σημαντικές ελπίδες για να δέσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Διότι μέχρι στιγμής, έχει πέσει το βάρος στον Ρέτσο, ο οποίος όμως χρειάζεται έναν άξιο συμπαραστάτη δίπλα του. Ο Ντόι ακόμα δεν είναι σ’αυτό το επίπεδο, ενώ ο Φρέιρε έχει σοβαρά λειτουργικά ψεγάδια, τόσο στο build-up, όσο και όταν πρέπει να δίνει βάθος στο τρανζίσιον του αντιπάλου.

Δεύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, η αντιμετώπιση των προπονητικών εμμονών. Σύμφωνοι. Όλοι οι προπονητές έχουν. Και ο Μαρτίνς είχε. Ωστόσο, η επιμονή στη χρησιμοποίηση του Κίνι με ανάποδο πόδι στα αριστερά, φαντάζει παράδοξη. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει τύπος για τον οποίο ο Ολυμπιακός εκταμίευσε 4 μύρια για να τον αποκτήσει (Ορτέγκα).

Τέλος, κάτι που φαντάζει αμελητέας ποσότητας δεδομένης της κατάστασης των Φορτούνη-Ποντένσε-Μασούρα.

Κεφάλαιο «Σκάρπα». Η κλεψύδρα στον χρόνο που έχει ο Βραζιλιάνος για να αποδείξει ότι μπορεί να ξεχωρίσει στο ρόστερ λιγοστεύει επικίνδυνα. Όσο πλησιάζει ο Γενάρης και δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης ή προσαρμογής στην ελληνική πραγματικότητα, τόσο ο Σκάρπα θα λογίζεται ως τελευταία επιλογή μεσοεπιθετικά, πίσω ακόμα και από τον Μπιέλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα του δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στην κρίσιμη τετράδα των ματς με Παναθηναϊκό, Γουέστ Χαμ, ΟΦΗ και Αστέρα.

Αν και εκεί… δεν, τότε η λύση της συνεργασίας είναι νομοτελειακή.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα